În momentul în care fotbalul din Anglia a fost suspendat până pe 30 aprilie, Liverpool se afla pe primul loc, la numai 6 puncte distanță de primul titlu de campioană, după o pauză de 30 de ani.
În ultima vreme, au apărut mai multe scenarii referitoare la cum s-ar putea încheia sezonul curent. Într-unul dintre acestea, Liverpool ar urma să primească trofeul mult visat de suporterii de pe Anfield Road, fără să se mai dispute vreo etapă.
Ilkay Gundogan susține această ipoteză. Mijlocașul lui Manchester City, echipa aflată pe locul 2 în Premier League, la 25 de puncte în spatele liderului Liverpool, consideră că un asemenea gest ar da dovadă de fair-play din partea celorlalte echipe.
Liga Campionilor UEFA
Liverpool - Real Madrid, LIVE TEXT de la 22:00 | E ziua finalei Champions League! Tot ce e de știut
ACUM O ORĂ
Liverpool a dominat categoric campionatul și, potrivit multora, ar reprezenta o mare nedreptate ca sezonul actual să fie declarat nul, iar "cormoranii" să piardă titlul.
"Aș fi de acord ca Liverpool să primească titlul. În astfel de situații, trebuie să demonstrezi că ești fair-play din punct de vedere sportiv.", a spus Gundogan, pentru ZDF.

Gundogan: "Aș fi de acord cu micșorarea salariilor"

Gundogan a vorbit și despre perioada grea prin care trec fotbaliștii, fiind nevoiți să stea departe de terenurile de antrenament, în auto-izolare. În plus, internaționalul german consideră că jucătorii de la echipele de top trebuie să se gândească la situația mult mai dificilă prin care trec cluburile din ligile inferioare, din punct de vedere financiar.
"Bineînțeles, aș fi de acord și cu micșorarea salariilor. Trebuie să ne gândim la echipele din ligile inferioare care au mult mai mare nevoie de bani, în această perioadă.
Trebuie să recunosc că nu este deloc ușor să mă obișnuiesc cu această situație excepțională. De multe ori îți este frică să ieși chiar și 10-15 minute afară. În mod ironic, vremea este extrem de frumoasă în Manchester.", a mai declarat jucătorul lui City.

Cel mai negru scenariu pentru Liverpool

În contrast cu declarația lui Gundogan, în presa engleză circulă zvonuri conform cărora mai multe cluburi din Premier League își doresc ca stagiunea curentă să fie declarată nulă. Pentru ca măsura să fie aplicată de oficialii Ligii, este necesar ca minimum 14 echipe din totalul de 20 să fie de acord cu aceasta.
Dacă acest scenariu va deveni realitate, sezonul actual din Premier League va avea următorul deznodământ: nu va exista vreo campioană, nicio echipă nu va retrograda și niciuna nu va promova din Championship.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Fotbal
Reacția lui Klopp după zvonurile privind transferul lui Mane! "Nu mi-ar putea păsa mai puțin"
ACUM 15 ORE
Liga Campionilor UEFA
Salah nu e singurul ahtiat după revanșă! Starul care nu a primit nicio șansă la Real Madrid
ACUM 19 ORE