Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un nou "puști minune", adus să strălucească sub comanda lui Frank Lampard, la Chelsea

Cristian Mihală

Actualizat 14/01/2020 la 14:12 GMT+2

Conor Gallagher, jucătorul împrumutat de Chelsea la Charlton Athletic, a fost rechemat de londonezi la clubul "mamă". De azi, mijlocașul la închidere se antrenează sub comanda lui Frank Lampard și ar putea deveni o soluție în partea a doua a sezonului.

conor

Credit imagine: Eurosport

Lampard și-a asumat încă de la începutul mandatului pe Stamford Bridge rolul de a crește o nouă generație de fotbaliști. Chiar dacă presiunea la Chelsea e mare, tânărul tehnician a înțeles că, în condițiile în care formațiile de top din Premier League cheltuie sute de milioane de euro, e nevoie de o altă strategie pentru a te putea lupta de la egal la egal. Asta în condițiile în care Abramovich nu mai pare atât de motivat ca pe vremuri să investească, iar Chelsea a avut oricum interdicție la transferuri.
Astfel, s-a gândit o strategie pe termen mediu și lung; fotbaliști precum Reece James, Tomori, Mason Mount, Pulisic, Tammy Abraham sau Hudson Odoi, toți sub 22 de ani, au evoluat în foarte multe partide pentru albaștri. Lampard vrea să continue pe aceeași linie și a decis să îl cheme din împrumut pe Conor Gallagher, care a jucat în prima parte a sezonului pentru Charlton Atlhletic, în Championship.

Cine e Conor Gallagher

În vârstă de 19 ani, Conor a impresionat la Academia lui Chelsea și șefii au decis să îl împrumute pentru a avea șanse să evolueze constant. Și Gallagher nu a așteptat o a doua șansă: a jucat impecabil pentru Charlton, fiind unul dintre cei mai buni fotbaliști în prima parte a stagiunii. În ciuda faptului că e închizător, tânărul mijlocaș a avut și un efort ofensiv deosebit: 6 goluri și 3 pase decisive în cele 26 de partide jucate în acest sezon în Championship.
Cum era de așteptat, Lampard i-a urmărit îndeaproape evoluția, iar acum a decis că e oportun să îl cheme înapoi, urmând să îi ofere șanse la prima echipă.
De notat că, potrivit dailymail.co.uk, Gallagher a devenit unul dintre cei mai curtați jucători din Anglia. QPR, West Brom și Swansea City s-au interesat de posibilitatea de a-l transfera, alături de două formații din Premier League: Burnley și Norwich. Chelsea a refuzat însă orice propunere de transfer. Dacă Lampard nu îl va considera încă soluție pentru prima echipă, fotbalistul va fi împrumutat din nou, dar în niciun caz vândut definitiv.
Dacă nu avem răbdare și nu credem în jucătorii pe care îi avem, s-ar putea să ajungem iar în situația în care fotbaliști world class sunt lăsați să plece prea ușor de la Chelsea. S-a întâmplat așa cu jucători de 20-21 de ani care nu au beneficiat de încredere și au fost pierduți prea ușor, iar acum îi regretăm. Din fericire, eu sunt în poziția de a decide ce se întâmplă cu fotbaliștii tineri pe care Chelsea îi are și pot să le promit tuturor că aceștia se vor bucura de tot creditul meu | Frank Lampard
În viitoarea etapă din Premier League Chelsea va juca pe terenul lui Newcastle, într-o confruntare ce va fi în direct sâmbătă, de la 19:30, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo