Lampard și-a asumat încă de la începutul mandatului pe Stamford Bridge rolul de a crește o nouă generație de fotbaliști. Chiar dacă presiunea la Chelsea e mare, tânărul tehnician a înțeles că, în condițiile în care formațiile de top din Premier League cheltuie sute de milioane de euro, e nevoie de o altă strategie pentru a te putea lupta de la egal la egal. Asta în condițiile în care Abramovich nu mai pare atât de motivat ca pe vremuri să investească, iar Chelsea a avut oricum interdicție la transferuri.
Astfel, s-a gândit o strategie pe termen mediu și lung; fotbaliști precum Reece James, Tomori, Mason Mount, Pulisic, Tammy Abraham sau Hudson Odoi, toți sub 22 de ani, au evoluat în foarte multe partide pentru albaștri. Lampard vrea să continue pe aceeași linie și a decis să îl cheme din împrumut pe Conor Gallagher, care a jucat în prima parte a sezonului pentru Charlton Atlhletic, în Championship.

Cine e Conor Gallagher

Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
22/05/2022 LA 06:42
În vârstă de 19 ani, Conor a impresionat la Academia lui Chelsea și șefii au decis să îl împrumute pentru a avea șanse să evolueze constant. Și Gallagher nu a așteptat o a doua șansă: a jucat impecabil pentru Charlton, fiind unul dintre cei mai buni fotbaliști în prima parte a stagiunii. În ciuda faptului că e închizător, tânărul mijlocaș a avut și un efort ofensiv deosebit: 6 goluri și 3 pase decisive în cele 26 de partide jucate în acest sezon în Championship.
Cum era de așteptat, Lampard i-a urmărit îndeaproape evoluția, iar acum a decis că e oportun să îl cheme înapoi, urmând să îi ofere șanse la prima echipă.
De notat că, potrivit dailymail.co.uk, Gallagher a devenit unul dintre cei mai curtați jucători din Anglia. QPR, West Brom și Swansea City s-au interesat de posibilitatea de a-l transfera, alături de două formații din Premier League: Burnley și Norwich. Chelsea a refuzat însă orice propunere de transfer. Dacă Lampard nu îl va considera încă soluție pentru prima echipă, fotbalistul va fi împrumutat din nou, dar în niciun caz vândut definitiv.
Dacă nu avem răbdare și nu credem în jucătorii pe care îi avem, s-ar putea să ajungem iar în situația în care fotbaliști world class sunt lăsați să plece prea ușor de la Chelsea. S-a întâmplat așa cu jucători de 20-21 de ani care nu au beneficiat de încredere și au fost pierduți prea ușor, iar acum îi regretăm. Din fericire, eu sunt în poziția de a decide ce se întâmplă cu fotbaliștii tineri pe care Chelsea îi are și pot să le promit tuturor că aceștia se vor bucura de tot creditul meu | Frank Lampard
În viitoarea etapă din Premier League Chelsea va juca pe terenul lui Newcastle, într-o confruntare ce va fi în direct sâmbătă, de la 19:30, pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Începând cu 1 ianuarie 2020, canalele Eurosport nu mai sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, din cauza refuzului Telekom de a continua parteneriatul cu noi. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
"El este Mbappe, Salah al nostru!" Thomas Tuchel l-a identificat pe jucătorul cheie al lui Chelsea
20/05/2022 LA 06:40
Premier League
Chelsea a uitat repede de Rudiger și Christensen! Ofertă de 70 de milioane de € pentru un fundaș
19/05/2022 LA 15:42