Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Un secund dezvăluie rețeta succesului la Liverpool. Ce a spus Klopp după 0-3 cu Barcelona

Vlad Dumitrescu

Actualizat 04/12/2019 la 11:35 GMT+2

Secundul lui Jurgen Klopp, Pep Lijnders, a lăudat calitățile de lider ale germanului, Liverpool fiind pe primul loc cu un avans de 11 puncte în Premier League.

klopp

Credit imagine: Getty Images

Lijnders a ajuns pe Anfield în 2014 pe vremea când antrenor era Brendan Rodgers iar apoi și-a menținut postul după ce Klopp a fost numit antrenor principal un an mai târziu.
Olandezul a plecat în ianuarie 2018 pentru un post la NEC, însă s-a întors la Liverpool câteva luni mai târziu. Lijnders a povestit pentru The Guardian cum este viața sub comanda lui Klopp.
”Jurgen este liderul echipei, el este cel care stabilește caracterul și cel care stimulează pe toată lumea. Pete (al doilea secund) este responsabil pentru analize și pregătește totul în ceea ce privește videoclipurile pe care le văd jucătorii. Eu sunt responsabil de antrenamente”, a declarat Lijnders.
Klopp (l.) bekommt es mit dem Lokalrivalen zu tun
”Decidem împreună ce fel de aspecte dorim să dezvoltăm pentru echipă și apoi eu creez exercițiile. Este destul de simplu. Trebuie să ne dezvoltăm mentalitatea de a obține mingea cât de rapid și într-o poziție cât mai avansată. Acest lucru îl exersăm la fiecare antrenament. Noi ca staff încercăm să ajutăm jucătorii să fie cât mai spontani și creativi”, a afirmat el.
Lijnders a explicat ce i-a spus Klopp înainte să se întoarcă pe Anfield: ”Era convins că vom cuceri multe împreună. Jurgen poate ajunge la inima oricui. Știe exact ce vrea și când vorbeam la telefon, totul părea să fie exact cum trebuie”.
”Poate aduce o perspectivă total diferită asupra unei situații în doar câteva minute. Am pierdut 3-0 (cu Barcelona în turul semifinalelor Champions League) dar după meci Jurgen Klopp a spus în vestiar: ”Singura echipă din lume care poate întoarce acest rezultat suntem noi”, a continuat el.
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo