Chelsea nu a rămas nepăsătoare și a luat atitudine, după ce un suporter în vârstă de 20 de ani, pe nume Sam Mole, i-a adresat insulte cu caracter antisemit jurnalistului Dan Levene, pe contul de Twitter.
Individul a folosit cuvinte greu de reprodus, referitoare la evrei, iar în luna februarie a fost găsit nevinovat de tribunalul din Leicester. Motivul? Suporterul lui Chelsea a trimis mesajul respectiv în timp ce se afla în vacanță, în Australia. Astfel, gestul său nu a intrat sub jurisdicția autorităților din Anglia.

Un suporter al lui Chelsea, interzis 10 ani de pe stadion!

Premier League
Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică
ACUM 17 MINUTE
În cele din urmă, Chelsea a făcut dreptate, pe cont propriu. Clubul de pe Stamford Bridge a demarat o investigație, care s-a încheiat ieri, cu o decizie clară: suporterul respectiv va primi interdicție de la meciurile lui Chelsea în următorii 10 ani.
"După finalizarea procedurii judiciare, clubul a condus propria investigație asupra acestei probleme și a luat decizia să interzică accesul acestui individ la meciurile lui Chelsea pe o perioadă de zece ani.
Jucătorii, staff-ul, suporterii și vizitatorii clubului vin din medii diverse, inclusiv din comunitatea evreiască și ne dorim să îi facem pe toți să se simtă protejați, valoroși și integrați. Nu vom tolera comportamentul niciunui suporter care amenință acest lucru.
Suntem siguri că nu poate exista loc în fotbal sau în societate pentru rasism, antisemitism, homofobie, sexism și alte forme de discriminare. Trebuie să creăm un mediu în care ura și acțiunile discriminatorii să fie inacceptabile online, așa cum ar trebui să fie și pe stradă. Vom continua să acționăm împotriva indivizilor și a grupurilor care produc și răspândesc în mediul online mesaje care contravin acestor valori.", a anunțat Chelsea, pe site-ul oficial.
Campaniile împotriva abuzului din mediul online au luat amploare în Anglia, în ultima perioadă. Jucătorii, echipele și ceilalți oameni implicați în fotbal și-au unit forțele și încearcă să oprească mesajele oribile lansate tot mai des pe rețelele de socializare.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
El e "cel mai dorit" jucător din lume: are deja 6 oferte, urmând a pleca gratis de la clubul actual
IERI LA 11:55
Premier League
Moment fabulos cu Sir Alex: "A luat-o razna la telefon, înjura și urla. Știți ce a făcut mama?"
IERI LA 09:31