Alberto Moreno a jucat la Liverpool între 2014 și 2019, fiind antrenat în ultimele sale 4 sezoane pe Anfield de Jurgen Klopp. În 2019, fundașul stânga a plecat la Villarreal, iar miercuri seara va juca finala Europa League contra lui Manchester United.
Deși este antrenat de numai un an de Unai Emery la echipa iberică, Moreno îl consideră pe acesta cel mai bun antrenor cu care a lucrat vreodată.
"Relația mea cu Klopp a fost perfectă, la fel ca cea cu Unai Emery, care este cel mai bun antrenor pe care l-am avut vreodată.Știe să scoată tot ce este mai bun din tine, ce să-ți spună în orice moment, cum să facă grupul să treacă peste momentele dificile și să absoarbă presiunea.", a spus Moreno, citat de Mirror.uk.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
IERI LA 14:38
https://i.eurosport.com/2016/08/18/1914627.jpg

Alberto Moreno l-a acuzat, indirect, pe Klopp de plecarea sa de la Liverpool

Ibericul a mers și mai departe și a vorbit despre plecarea sa de la Liverpool. După finala Europa League din 2016, pierdută de cormorani cu 3-1 în fața Sevillei, Moreno a fost aspru criticat de presa engleză și de apropiații clubului. Lui Jurgen Klopp chiar i s-a cerut de urgență transferarea unui fundaș lateral stânga.
Germanul și-a arătat susținerea verbală pentru Moreno, dar fotbalistul consideră că antrenorul putea face mai mult pentru a-l proteja.
"Protejarea mea ar fi însemnat păstrarea încrederii, oferindu-mi șanse în continuare, ceea ce nu s-aîntâmplat.Nu știu dacă a fost decizia lui Klopp sau a clubului.După finala împotriva Sevillei, James Milner a jucat fundaș stânga. Dacă antrenorul a pus acolo un mijlocaș central de picior drept, era clar că nu mă mai vrea.", a adăugat Moreno.
Fotbal
Reacția amuzantă a lui Guardiola când a aflat data duelului cu Liverpool din optimile Carabao Cup
11/11/2022 LA 17:14
Premier League
Klopp a dezvăluit "una dintre cele mai mari greșeli din viața sa". Ce transfer a ratat neamțul
09/11/2022 LA 16:02