Suporter al lui United, McNeil a început fotbalul la Academia clubului de pe Old Trafford, dar în 2014 a decis că ar fi mai oportun pentru el să meargă la City.
O decizie înțeleaptă, dacă e să judecăm după modul în care s-a dezvoltat ulterior. A înscris peste 600 de goluri pentru Academia "cetățenilor", la diferite categorii de vârstă.
În acest sezon, a evolua pentru City Under 18, unde, deși avea adversari mai mari, a impresionat. Guardiola cocheta chiar cu ideea de a-l chema la prima echipă pentru antrenamente, însă fotbalistul a decis să refuze oferta de prelungire.
Premier League
Pep Guardiola i-a mulțumit lui Liverpool pentru felul în care a jucat în acest sezon
ACUM 8 ORE
Ca atare, el s-a înțeles cu United, anunță Daily Mail, club care îi va plăti lui City anumite compensații pentru formarea jucătorului. Acestea vor depăși un milion de lire, notează sursa citată, dar suma e una infimă dacă ne gândim la ce perspective are atacantul.
"Mulțumiri Manchester City pentru cei 6 ani petrecuți aici. A fost o perioadă fantastică, în care am avut ocazia să joc alături de fotbaliști incredibili, de care mă leagă și o prietenie solidă. Le mulțumesc celor din staff pentru că m-au ajutat să mă dezvolt ca jucător și om. Vă doresc toate cele bune în continuare! Mulțumesc", a scris Charlie pe contul său de twitter, într-un mesaj în care și-a luat rămas bun de la "cetățeni".
https://i.eurosport.com/2020/07/24/2854795.jpg

De ce a ales Charlie McNeil să se întoarcă la Manchester United

Dincolo de faptul că este un fan al "diavolilor", McNeil a gândit și foarte pragmatic, în contextul în care pe Old Trafford va avea șanse mult mai mari la prima echipă.
La City, Pep oferă timp limitat tinerilor, cazul lui Foden, considerat unul dintre cele mai mari talente ale fotbalului englez, fiind elocvent în acest sens.
De partea cealaltă, Solskjaer are mare încredere în puști și nu se teme să le ofere cât mai multe minute, atâta vreme cât calitățile acestora justifică acest lucru. Cazul lui Mason Greenwood (18 ani), care a devenit cel mai tânăr jucător din Premier League din ultimii 23 de ani care să înscrie mai mult de 10 goluri într-un sezon e elocvent în acest sens. La fel și al lui Rashford, care a jucat în mod constant pentru United din 2015, când nu împlinise 18 ani.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
IERI LA 04:47
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
19/05/2022 LA 08:30