Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

United a intrat în istorie. E prima formaţie din era Premier League cu un asemenea parcurs

Ion Alexandru

Publicat 10/07/2020 la 09:27 GMT+3

Manchester United e într-o formă de zile mari pe acest final de sezon. Trupa lui Solskjaer a devenit prima formaţie din istoria Premier League care câştigă 4 meciuri la rând la o diferenţă de 3 sau mai multe goluri.

Bruno Fernandes a devenit rapid cel mai important jucător al lui Manchester United

Credit imagine: Getty Images

United s-a impus cu 3-0 pe Villa Park şi senzaţia e că nu mai are cum să rateze calificarea în Champions League. Dincolo de rezultate, jocul echipei încântă: Bruno Fernandes e omul orchestră, cifrele sale fiind fantastice (5 goluri şi 5 assisturi în meciuri de Premier League), Pogba a lăsat capriciile deoparte şi evoluează ca un metronom, Matic e în forma vieţii, Greenwood marchează meci de meci, iar Martial demonstrează că, atunci când nu e sâcâit de accidentări, poate fi un fotbalist world class.
Pentru stagiunea viitoare, lucrurile arată foarte bine pentru "diavoli" care, odată cu succesul de aseară, au bifat o bornă greu de atins în contextul ultimilor ani din Premier League. United s-a impus pentru a patra oară la rând la o diferenţă de cel puţin trei goluri, în campionat, lucru nereuşit de nimeni de când formatul s-a schimbat. Ultima echipă care reuşise o performanţă similară fusese Liverpool, în toamna lui 1987, dar atunci campionatul purta denumirea de Division One.

Manchester United, formaţia cu cele mai multe penaltyuri primite

United a mai reuşit un record după partida cu Villa. "Diavolii" au primit al 13-lea penalty al sezonului, o singură echipă în istoria Premier League ajungând la o asemenea bornă, într-o singură stagiune.
De notat că penaltyul la Bruno Fernandes (transformat tot de el) a fost unul controversat. Reluările au demonstrat că mijlocaşul portughez mai degrabă a călcat pe minge, fără a fi faultat.
Partida cu Villa a fost una specială şi pentru De Gea, goalkeeperul "diavolilor". Spaniolul a ajuns la 399 de prezenţe în tricoul grupării de pe Old Trafford, devenind jucătorul din afara UK cu cele mai multe meciuri pentru United. El i-a depăşit recordul lui Peter Schmeichel, legendarul portar din anii '90.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo