Ole Gunnar Solskjaer este un antrenor fericit. Nu doar că și-a dus formația în Champions League, după victoria cu 2-0 pe terenul lui Leicester, dar va avea posibilitatea să transfere jucătorii pe care și-i dorește.
Ed Woodward a înțeles că diferența față de Liverpool și City e foarte mare, astfel că doar cu transferuri sonore United poate reintra în lupta pentru titlu în Premier League.
https://i.eurosport.com/2020/06/01/2826797.jpg
Fotbal
Top 15 fotbaliști ale căror cote de piață au scăzut cel mai mult de la începutul acestui sezon
20/04/2022 LA 06:52

United, 200 de milioane de euro pentru transferuri. Jadon Sancho, ca și transferat

Presa engleză notează azi că obținerea biletelor de Liga Campionilor e sinonimă cu un cec în alb de 200 de milioane de euro pentru Solskjaer, care va avea oportunitatea să își aducă jucătorii doriți. Marele pariuri ale tehnicianului norvegian sunt Jadon Sancho, atacantul de bandă al lui Dortmund, și aducerea unui fundaș central care să îl completeze pe Maguire. Asta în ciuda faptului că după reluarea campionatului Lindelof a părut extrem de solid.
The Times notează astăzi că negocierile cu Dortmund pentru Jadon Sancho au intrat în linie dreaptă, fiind de așteptat ca United să cheltuie peste 100 de milioane de euro pentru aducerea englezului. Ar fi cel mai scump transfer din istoria Premier League, recordul în acest moment aparținându-i tot formației de pe Old Trafford, care a plătit acum câțiva ani 105 milioane pentru "repatrierea" lui Pogba de la Juventus.
Aducerea lui Sancho ar crea un atac perfect, Solkjaer urmând a avea de la mijloc în sus doar fotbaliști "world class" sau cu perspectiva de a deveni printre cei mai buni din lume pe posturile lor. Deja United se bazează pe Pogba, Fernandes, Greenwood, Rashford și Marial, astfel că aducerea fostului jucător al lui City nu va face decât ca "diavolii" să dispună de una dintre cele mai bune ofensive din lume.
Sursa citată notează că negocierile dintre cluburi sunt atât de avansate încât Dortmund i-a găsit deja înlocuitor. Nemții aproape că au bătut palma cu Jonathan Ikone, atacantul de bandă de 22 de ani al lui Lille. Acesta e un fotbalist extrem de polivalent, putând juca în ambele benzi dar și ca "9" fals.
Eventualul transfer al lui Sancho nu o va face pe United favorită la titlu, în contextul în care Liverpool și City par în acest moment de neatins. Totuși, cu un lot atât de tânăr, Solskjaer poate pregăti stagiunea 2021-2022, când toți speră ca United să devină din nou, după 9 ani de pauză, "Regina Angliei".
Premisele sunt favorabile. Solkjaer s-a bazat în acest sezon pe cel mai tânăr prim "11" din Premier League. Titularii lui United au avut, în medie, 25 ani și 96 de zile ("diavolii" le-au devansat la acest capitol pe Bournemouth - 25 ani și 237 de zile și pe Chelsea - 26 ani și 10 zile). După încă un sezon și cu Jadon Sancho în ofensivă, e greu de crezut că trupa de pe Old Trafford nu se va lupta cu șanse reale la titlu.
Spectacolul din Premier League de pe Eurosport vă este oferit de Unibet.
Premier League
Klopp, precaut înaintea duelului cu United! Neamțul vede o amenințare în echipa de pe Old Trafford
19/04/2022 LA 08:10
Premier League
S-a răzgândit: nu îl mai vrea cu orice preț pe Kane, la United. Marele pariu al lui Pochettino
14/02/2022 LA 09:29