Manchester United a anunțat oficial achiziția lui Donny van de Beek de la Ajax Amsterdam, care a semnat un contract pe 5 ani cu "diavolii roșii". Mijlocașul a costat 39 de milioane de euro, la care se vor adăuga încă 5 milioane din bonusuri în funcție de performanțele fotbalistului. Van de Beek a efectua deja vizita medicală și urmează să se alăture lotului condus de Ole Gunar Solskjaer după meciurile naționalei Olandei din Liga Națiunilor contra Poloniei (4 septembrie) și Italiei (7 septembrie).
Mijlocașul de 23 de ani și-a dorit cu tot dinadinsul să ajungă pe Old Trafford, asta pentru că această realizare i-a adus bucurie în suflet omului care l-a descoperit, mentorului lui, antrenorul Harm Grevink, în vârstă de 73 de ani. Acesta din urmă a primit o veste tragică în urmă cu puțin timp, aceea că nu mai are mult de trăit, pentru că a fost prea târziu diagnosticat cu cancer. Ultima dorință a antrenorului a fost să-l vadă pe Donny plecat de la Ajax la un club mare din Europa.

Dan de Beek, în lacrimi după ce a semnat cu Manchester United

Premier League
Louis van Gaal îl critică pe van de Beek pentru că a ales să semneze cu Manchester United
13/12/2020 LA 15:27
Din acest motiv a fost Donny Van de Beek atât de dornic să plece de la Ajax, pentru a-i îndeplini ultima dorință antrenorului lui, omul care l-a descoperit. Dacă pandemia de coronavirus nu ar fi lovit puternic bugetul lui Real Madrid, probabil că mijlocașul olandez ar fi ajuns pe Bernabeu în această fereastră de mercato. Produs al Academiei lui Ajax, Van de Beek a debutat la prima echipă în 2015 şi a strâns deja 175 de prezenţe în prima echipă (a reuşit 41 de goluri).
“Harm este omul care mi-a observat talentul pe când eram doar un copil. Mi-a spus că am tot ce-mi trebuie pentru a deveni un jucător profesionist de fotbal și m-a dus la Ajax. De fiecare dată când eram departe de club, ne antrenam separat, a fost ca un antrenor privat. Acum, din păcate, el nu mai are mult timp la dispoziție – dar a avut un vis pentru mine. A vrut să mă vadă transferat la un club mare, următoarea etapă din cariera mea. Am crezut amândoi că va fi Real Madrid, dar această variantă nu a funcționat din mai multe motive. Acum m-am alăturat unui club fantastic în cea mai mare competiție din lume. Faptul că Harm știe că sunt acum jucătorul lui Manchester United, printre toți acei jucători grozavi pe Old Trafford, este împlinit. Harm este un om incredibil”, a spus Donny Van de Beek cu lacrimi în ochi.

Premier League se întoarce din 12 septembrie la Eurosport

Liga
Olandezii și spaniolii anunță că Real Madrid l-a transferat de la Ajax pe Donny Van de Beek
15/01/2020 LA 15:01
Premier League
Cristiano Ronaldo, în planurile lui Ten Hag! Ce așteptări are antrenorul de la starul lui United
IERI LA 12:42