Van Dijk, fundașul de fier al lui Liverpool, a vorbit sincer despre momentul în care Messi a fost declarat câștigătorul celui mai râvnit trofeu individual din fotbalul mondial. Chiar dacă olandezul era aproape asigur că nu va obține premiul, a ținut să participe la decernare, în semn de respect pentru munca depusă de toți cei prezenți acolo.
Întrebat de jurnaliști cum a trăit experiența de la gala Balonului de Aur, Van Dijk a răspuns:
"Am fost extrem de dezamăgit când am aflat despre voturile din presă. Știam că Messi va câștiga. Cu toate acestea, am hotărât să merg la gală, chiar dacă știam că nu voi primi trofeul. Cred că am procedat corect.
Calificările pentru Cupa Mondială UEFA
Norvegia - Olanda 1-1 | Van Dijk a împins un fan care a vrut să-l îmbrățișeze, la Oslo
02/09/2021 LA 07:48
Să fiu printre cei mai buni jucători din lume este un lucru incredibil și sunt recunoscător pentru această realizare. La finalul serii, am vorbit cu Messi și mi-am dat seama că avem un lucru în comun: respectul reciproc pentru munca depusă.", a spus Van Dijk pentru The Mirror.
https://i.eurosport.com/2019/12/22/2741461.jpg

Van Dijk, 3 trofee în 2019

Van Dijk este considerat de mulți cel mai bun fundaș din lume, la momentul actual. Fotbalistul în vârstă de 28 de ani a reușit în sezonul precedent o performanță impresionantă. În toate meciurile în care a jucat s-a apărat extraordinar și nu a fost driblat niciodată.
Virgil van Dijk a fost adus la Liverpool în vara lui 2018, când "cormoranii" le-au plătit celor de la Southampton 84,65 milioane de euro, reprezentând a doua cea mai mare sumă scoasă din cont pentru un apărător.
De-a lungul perioadei petrecute pe Anfield, Van Dijk a câștigat trei trofee: Champions League, Supercupa Europei și Campionatul Mondial al Cluburilor. Cu fotbalistul olandez în centrul apărării, Liverpool este liderul la zi din Premier League, după 18 etape.
Campionatul European UEFA
Cum arată primul 11 al starurilor care ratează Euro 2020! Echipa valorează aproape 500 de milioane
09/06/2021 LA 09:27
Premier League
Coșmarul continuă! Klopp a dezvăluit când s-ar putea întoarce pe teren Van Dijk și Joe Gomez
14/03/2021 LA 05:50