Considerat de Kompany cel mai bun fundaș din istoria Premier League, Van Dijk e unul din oamenii cheie pentru performanțele lui Liverpool din ultimul an și jumătate. Dar istoria putea fi scrisă cu totul altfel, fundașul olandez fiind foarte aproape, în urmă cu 5 ani, să ajungă pe Etihad.
"Responsabil" pentru ratarea transferului e un cartonaș roșu primit de batav în confruntarea cu Inter, din 16-imile Europa League. După 3-3 pe Celtic Park, Fredy Guarin a înscris în retur pentru o calificare la limită a lui Inter (minutul 88). Dar scoțienii au jucat aproape o oră în 10, după ce, în interval de doar câteva minute, Van Dijk a primit două galbene.
Manchester City își trimisese emisarii la acea partidă, negocierile dintre cluburi fiind destul de avansate. O spune chiar Ronny Deila, antrenorul lui Celtic din acea perioadă. În cele din urmp, în vara acelui an, Van Dijk a ajuns la Southampton și, ulterior, la Liverpool.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
"Cât de interesată a fost City să îl ia pe Van Dijk? Foarte. Au spus că vor să vadă un meci tare din Europa, pentru că el fusese extrem de dominant în Scoția, dar voiau să îl vadă la lucru și într-un meci cu miză mare. A luat roșu însă în returul cu Inter, care a fost un adevărat test din punct de vedere al transferului pe Etihad. Sunt convins că, dacă ar fi jucat fantastic în acel meci, City l-ar fi cumpărat. Era foarte bun încă de atunci, dar nu avea experiența meciurilor mari și de aceea nu a mai fost achiziționat de "cetățeni"!", a spus Deila pentru goal.com.

Van Dijk, ofertat de City și înainte să ajungă la Liverpool

"Cetățenii" au continuat să îl monitorizeze și în perioada în care a jucat la Southampton și au fost din nou aproape să îl ia, trei ani mai târziu.
Virgil van Dijk a vorbit despre alegerea lui de a merge să joace pe Anfield în ianuarie 2018, deși primise o ofertă din partea rivalilor de la Manchester City.
Înainte să iau decizia de a merge la Liverpool, am analizat toate aspectele clubului: stilul de joc, colegii pe care urma să-i am, viitorul de asemenea, orașul, fanii, totul a făcut ca eu să aleg să merg pe Anfield. Liverpool a fost decizia corectă și să ajung în finala Champions League în primele șase luni petrecute la club a fost un bonus uriaș pentru mine, m-a ajutat să mă dezvolt | Virgil Van Dijk
Fundașul în vârstă de 28 de ani a fost transferat în iarna anului 2018 de la Southampton în schimbul sumei de 84,65 milioane de euro - record absolut la acea vreme pentru un fundaș, depășit între timp de Maguire. Olandezul a bifat 113 apariții pentru "cormorani", reușind să înscrie și 11 goluri. Van Dijk a contribuit semnificativ la cucerirea celor 3 trofee din sezonul precedent (UEFA Champions League, Supercupa Europei și Mondialul Cluburilor) și a pus umărul la traseul fantastic al "cormoranilor" din sezonul actual de Premier League. Evoluțiile fantastice l-au dus la un pas să câștige "Balonul de Aur în 2019", cucerit în cele din urmă de Lionel Messi.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58