Messi va câştiga al şaselea Balon de Aur, deşi, dacă ne-am fi luat după performanţe, probabil Van Dijk era cel mai îndreptăţit. Olandezul nu a fost driblat de nimeni până în această toamnă, conducând perfect defensiva lui Liverpool către un nou trofeu Champions League.
Totuşi, voturile s-au îndreptat spre Messi, un fotbalist care a înscris enorm, şi care are marele avantaj că este de peste un deceniu un produs extrem de marketabil.

Van Dijk, discurs de învingător

Ligue 1
Messi, adio revenire la Barcelona! Va cumpăra 35% din acțiunile clubului la care va juca din 2023
17/05/2022 LA 06:19
Apărătorul "cormoranilor" pare să fi înţeles că va ocupa locul secund, însă a avut o atitudine superbă, explicând de ce nu se va supăra în cazul în care nu câştigă cel mai prestigios trofeu individual.
"Indifierent de rezultat, nu vor exista învinşi luni seară. Sunt extrem de mândru că sunt într-o asemenea companie, sunt mândru de cum am evoluat în ultimul an pentru echipa de club şi pentru ţara mea. Nu am niciun motiv să fiu altfel decât extrem de mândru, pentru că nu mulţi jucători din lume ajung atât de aproape de un astfel de trofeu. Va fi un câştigător, dar nu va exista un învins", a spus Van Dijk, citat de thisisanfield.com.
Virgil Van Dijk a avut un an perfect, dar faptul că nu evoluează în atac, pentru a înscrie pe bandă rulantă, îl va costa foarte probabil Balonul de Aur. Din păcate, poate, cei care votează sunt mult mai înclinaţi să le ofere credit fotbaliştilor de atac.
Fabio Cannavaro a fost, în 2006, ultimul fundaş care a câştigat Balonul de Aur. El i-a învins atunci pe Gianluigi Buffon, Thierry Henry, Ronaldinho şi Zidane.
Liverpool are 7 jucători nominalizaţi în lista de 30 pentru Balonul de Aur. Pe lângă Van Dijk, Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Georginio Wijnaldum, Mohamed Salah, Sadio Mane şi Roberto Firmino speră pentru o clasare cât mai bună.
Liga
Messi, așteptat înapoi la Barcelona! Anunțul tatălui său care le dă speranțe fanilor din Spania
15/05/2022 LA 16:31
Ligue 1
"Meciul cu Real Madrid ne-a ucis!" Mărturisirea unui fotbalist de la PSG după egalul cu Troyes
09/05/2022 LA 07:51