Fundașul celor de la Liverpool, Virgil Van Dijk, se simte extraordinar pe Anfield. Transferul din iarna lui 2018 l-a transformat în unul dintre cei mai buni jucători din lume și a devenit favorit la câștigarea celui mai important trofeu individual din fotbal: Balonul de Aur.
Pentru Van Dijk, un alt moment l-a făcut să se simtă cu adevărat important. El a fost invitat la începutul acestei luni la Amsterdam la cererea Regelui Willem-Alexander și a Reginei Maxima. Evenimentul anual sărbătorește "olandezi de excepție" și a avut ca invitați cercetători de elită, muzicieni, oameni de afaceri, scriitori și un fotbalist: Van Dijk.
"Am stat lângă Rege majoritatea serii, până după felul principal. Am vorbit despre multe subiecte, desigur că și despre fotbal. Cum am primit invitația i-am întrebat pe cei de la Liverpool dacă pot participa. A fost într-un moment puțin ciudat deoarece a fost între partida cu Genk din Champions League și meciul cu Manchester City. Din fericire, Pepijn Linders (antrenorul secund al celor de la Liverpool) a pus o vorbă bună. Fiind olandez, Pep știa că este ceva imens. A fost o experiență cu adevărat specială" a povestit Van Dijk, citat de Mirror.
Liga Campionilor UEFA
van Dijk sare în apărarea lui Trent Alexander-Arnold după golul de aseară. "Îi cunoaștem calitățile"
IERI LA 11:20

Despre relația cu Klopp

Van Dijk a călătorit înapoi spre Liverpool cu un avion privat cum s-a încheiat evenimentul. Fundașul central de 28 de ani a povestit ce a făcut Jurgen Klopp în momentul în care s-a întors la antrenament.
"Am o conexiune similară cu Jurgen Klopp la Liverpool cu cea pe care am avut-o cu Ronald Koeman la Southampton și pe care o am în continuare cu acesta la echipa națională. La fel cum face Koeman, Klopp știe cum să obțină ce e mai bun din mine, fiind foarte critic. Când presa mă laudă și este pozitivă, el minimizează totul, uneori cu un gest cu ochiul.
Când am fost votat recent cel mai bun jucător UEFA recent și am mers să primesc trofeul la ceremonie, Jurgen le-a spus tuturor colegilor de la Liverpool că voi primi trofeul din partea întregii echipe. Toți băieții de la echipă știu că gestionez foarte bine astfel de comentarii. Știu ce înseamnă. În același timp, managerul îmi oferă mult respect și multe responsabilități" a mai spus Jurgen Klopp. Olandezul a mai dezvăluit că discuțiile despre titlu în acest sezon sunt interzise în vestiar.
Desigur că pot simți cât de mult se vorbește în exterior despre câștigarea titlului. Pentru fanii noștri, câștigarea titlului a fost așteptată prea mult așa că plasează trofeul aceste peste oricare altul. Nu există competiție mai importantă, dar trebuie să ținem această <<febră>> în exterior. Klopp ne spune mereu: concentrați-vă pe următorul meci. Ne descurcăm bine, dar este doar luna noiembrie. Cele mai dificile luni încă nu au venit
Premier League
Klopp a găsit soluția ideală dacă îl ratează pe Bellingham! Jucătorul pe care îl vrea pe Anfield
04/10/2022 LA 17:17
Fotbal
Jurgen Klopp uimit de argumentul lui Perez în privința Superligii. "Pentru a îmbunătăți fotbalul?"
04/10/2022 LA 06:46