Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van Dijk, criticat dur după greșeala din Liverpool - Leeds 4-3: "E un arogant". Discursul tranșant

Cosmin Cioboata

Actualizat 16/09/2020 la 10:47 GMT+3

Gabriel Agbonlahor l-a criticat aspru pe Virgil van Dijk, după greșeala comisă de fundașul lui Liverpool în meciul cu Leeds United, din Premier League. Fostul star al lui Aston Villa l-a numit pe internaționalul olandez "arogant" și a spus că nu poate fi încadrat în aceeași categorie cu Rio Ferdinand și Vincent Kompany.

Virgil van Dijk, fundașul lui Liverpool

Credit imagine: Eurosport

Virgil van Dijk a comis o eroare atipică în meciul cu Leeds, câștigat în cele din urmă de Liverpool cu 4-3. Olandezul a respins slab, din postura de ultim apărător, oferindu-i un "cadou" lui Patrick Bamford, care a restabilit egalitatea în minutul 30.
Van Dijk reușise să înscrie în minutul 20, cu o lovitură de cap. 10 minute mai târziu, olandezul a refuzat să-i paseze simplu lui Alisson și a suportat consecințele.
Agbonlahor, fostul atacant al lui Aston Villa din perioada 2005-2018, s-a dezlănțuit în momentul în care a fost întrebat despre prestația lui Van Dijk din partida cu Leeds.
Fostul internațional englez consideră că Van Dijk a dat dovadă de aroganță, lucru susținut și de Jamie Carragher. Agbonlahor a continuat discursul acid, spunând că Van Dijk nu poate fi considerat la același nivel cu Ferdinand și Kompany, doi dintre fundașii legendari din Premier League.
"Toată lumea știe că Virgil van Dijk este un fundaș incredibil. Poate schimba direcția cu mingi trimise pe diagonală, iar în defensivă niciun atacant nu-și dorește să ajungă în fața lui. Dar la meciul cu Leeds am simțit că Van Dijk a fost arogant."

Agbonlahor, după Liverpool - Leeds 4-3: "Cum să-l pui pe Van Dijk în aceeași categorie cu Ferdinand și Kompany?"

"Acea pasă ușoară a dat dovadă că se gândea la următorul lucru: 'Jucăm cu Leeds, va fi un meci ușor și pot să-mi cobor nivelul prestației'. Iar el chiar și-a lăsat nivelul să coboare. Chiar și Trent Alexander-Arnold a făcut un meci slab pe partea dreaptă, pe faza defensivă. Van Dijk este un fundaș extraordinar și va intra în istoria fotbalului, dar cum să-l pui în aceeași categorie cu Vincent Kompany și Rio Ferdinand?
Cred că, odată cu trecerea timpulu, lumea uită cât de buni erau unii jucători. Oamenii uită cât de bun era Rio Ferdinand la apogeul său. Nu îți doreai să te afli în zona lui, pe teren. La fel se întâmpla și cu Kompany și cu John Terry. Pur și simplu nu voiai să te întâlnești cu ei pentru că nu aveai vreo șansă.", a spus Agbonlahor, pentru talkSPORT.
Peter Crouch, fostul atacant al lui Liverpool, a sărit în apărarea lui Van Dijk pe contul de Twitter, spunând că "a comis o singură greșeală în doi ani".

Liverpool - Leeds 4-3, în prima etapă din Premier League

Liverpool s-a impus pe final în fața lui Leeds, la capătul unui meci spectaculos. Mohamed Salah a deschis scorul în minutul 4, din penalty. Harrison a restabilit egalitatea 8 minute mai târziu, după o acțiune superbă în jumătatea lui Liverpool. Van Dijk a readus trupa lui Jurgen Klopp în avantaj, după un corner executat de Andrew Robertson.
Apoi a urmat eroarea lui Van Dijk, de care Bamford a profitat. Salah a marcat din nou în minutul 33, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 3-2 în favoarea "cormoranilor". Leeds a egalat pentru a treia oară la jumătatea reprizei a doua, prin Klich.
Rodrigo, cel mai scump transfer realizat de Leeds, a faultat în minutul 88, iar arbitrul a acordat un nou penalty pentru Liverpool. Salah și-a asumat încă o dată responsabilitatea și a înscris fără emoții, aducând prima victorie a lui Liverpool în noul sezon din Premier League.
Mai jos, rezumatul meciului dintre Liverpool și Leeds:
picture

Liverpool - Leeds 4-3! Rezumatul unui meci de colecţie

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo