VAR a avut un impact uriaș în sezonul de debut în Premier League (2019/2020). Tehnologia video a întors 109 decizii rezultând în 27 de goluri marcate și 56 anulate. Mai mult, au fost acordate nouă cartonașe roșii și trei au fost retrase. De asemenea, au fost acordate 22 de penalty-uri, nouă dintre acestea fiind ratate.
În acest sezon am văzut deja 37 de goluri sau altfel de incidente deja afectate de VAR, conform ESPN. Așadar, care au fost cluburile cele mai afectate de deciziile arbitrajului video?

Deciziile întoarse de VAR - pro

Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Crystal Palace a avut parte de cele mai multe decizii întoarse în favoarea sa de VAR (4) în acest sezon, printre care și offside-ul controversat al lui Patrick Bamford, în timp ce alte șase cluburi - Manchester United, Brighton, Everton, Newcastle, Sheffield United, Southampton - au primit trei decizii favorabile.
În celălalt capăt al clasamentului, Chelsea, Burnley și West Brom sunt formațiile care nu au primit nici măcar o decizie favorabilă de la VAR. Iar șase echipe, printre care Arsenal, Liverpool și Tottenham, au avut parte de o singură decizie pro.

Deciziile întoarse de VAR - contra

Când vine vorba de deciziile contra, Liverpool este echipa cea mai afectată, scăpând astfel de porecla ”LiVARpool” Cormoranii au avut parte de cinci decizii în defavoarea lor (trei goluri anulate și două penalty-uri împotriva). De asemenea, Manchester United și Tottenham au avut parte de patru decizii împotriva lor, la fel ca Brighton și Crystal Palace.
Cinci cluburi, de cealaltă parte, nu au primit nici măcar o singură decizie împotriva lor. Este vorba de Arsenal, Manchester City, Everton, Burnley și Sheffield United.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24