În minutul 15 al confruntării de pe King Power Stadium, arbitrul central Anthony Taylor a dictat lovitură de la 11 metri pentru Leicester, ca urmare a unui presupus henț comis de Max Kilman în propriul careu.
Dennis Praet a centrat din partea dreaptă, iar mingea a fost deviată în corner de fundașul lui Wolves. "Vulpile" au cerut penalty, moment în care VAR-ul a intrat în acțiune.
Stuart Attwell, oficialul din camera VAR la meciul dintre Leicester și Wolves, a analizat îndelung faza și, în cele din urmă, a ajuns la concluzia că jucătorul "lupilor" avea mâna despărțită de corp în momentul în care a atins mingea.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
IERI LA 15:11
Anthony Taylor a arătat apoi punctul cu var, iar Jamie Vardy și-a făcut datoria și a înscris fără emoții. A fostul golul cu care formația lui Brendan Rodgers și-a asigurat victoria în meciul de aseară.

Tensiune maximă în camera VAR, la meciul Leicester - Wolves 1-0

După faza controversată din prima repriză, Football Daily a publicat un moment inedit din camera VAR. Pe filmarea respectivă se poate vedea cum Neil Swarbrick, șeful departamentului VAR din Premier League, poartă o discuție aprinsă cu Stuart Attwell.
"Probabil Swarbrick îi spune lui Attwell că a comis o eroare.", a concluzionat Jamie Carragher, aflat în studio-ul Sky Sports ca pundit.
Într-adevăr, în videoclipul respectiv se poate observa cum șeful departamentului îi cere explicații lui Attwell, după ce acesta a considerat că trebuia dictată lovitură de la 11 metri la intervenția lui Kilman.
Același Jamie Vardy a mai executat o lovitură de la 11 metri în minutul 39, după un fault comis de Ait Nouri în careu. Atacantul lui Leicester n-a mai reușit însă să-l învingă pe veteranul Rui Patricio, care i-a ghicit colțul.
S-a încheiat 1-0, rezultat în urma căruia Leicester a urcat pe primul loc în Premier League. De cealaltă parte, Wolves se află pe locul 10, la 5 puncte în spatele "vulpilor".
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
IERI LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24