Subiectele abordate la ședința de 4 ore au fost stabilirea stadioanelor pe care se vor desfășura meciurile rămase și prelungirea contractelor jucătorilor.
În urma discuțiilor, s-a ajuns la concluzia că toți fotbaliștii ale căror contracte vor expira pe 30 iunie vor primi prelungirea din partea cluburilor. Nu la fel de ușor a fost însă și în cazul celeilalte probleme abordate. Părerile au fost împărțite în privința disputării partidelor pe stadioane neutre, soluție propusă de Guvernul britanic.
Potrivit presei din Anglia, mai mult de jumătate dintre cluburile din Premier League s-au opus variantei, acestea preferând să încheie sezonul pe propriul stadion. Reprezentanții a 6 cluburi, printre care Aston Villa, Watford și Brighton, au fost cei mai vocali, exprimându-și refuzul pentru o astfel de posibilitate.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
Mai mult, The Times susține că oficialii din Premier League sunt hotărâți să trimită o cerere către Guvern pentru a reconsidera varianta arenelor neutre.
Potrivit, The Independent, reprezentanții cluburilor au fost informați, din nou, că viitoarea campioană va fi decisă pe baza meritului sportiv. Așadar, anularea sezonului în curs de desfășurare va fi respinsă din start, iar în cazul cel mai pesimist în care etapele rămase nu se vor putea desfășura, clasamentul va fi stabilit printr-o metodă bazată pe rezultatele și numărul de puncte ale echipelor.

Sportul revine în Marea Britanie după 1 iunie

Guvernul Marii Britanii a anunțat astăzi, într-un document oficial, că toate evenimentele sportive din țară vor putea reveni după 1 iunie, însă accesul spectatorilor va fi interzis din motive de precauție, împotriva coronavirusului.
"Începând cu data de 1 iunie, evenimentele sportive și culturale vor fi reluate, însă fără accesul spectatorilor, pentru a evita riscurile unei contaminări în masă".
12 iunie este ultima dată luată în calcul pentru reluarea meciurilor din Premier League. Aceasta a fost propusă pentru ca jucătorii să aibă la dispoziție cel puțin o lună de antrenamente, prin care să-și reintre în forma de dinaintea pauzei. În aceste condiții, chiar dacă Guvernul a informat că evenimentele sportive vor putea fi reluate începând cu 1 iunie, cel mai probabil jucătorii vor reveni pe teren abia peste 2 săptămâni.
O decizie finală în privința reînceperii campionatului va fi luată în următoarele zile, după mai multe videoconferințe la care vor participa oficialii cluburilor din Premier League. Prima va avea loc chiar astăzi, motiv pentru care anunțul Guvernului va aduce, cu siguranță, un plus de optimism printre conducători.
https://i.eurosport.com/2020/05/10/2816885.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52