Jan Vertonghen s-a despărțit de Tottenham în această vară, după 8 ani. Contractul belgianului cu formația pregătită de Jose Mourinho a expirat în luna august, iar oficialii londonezi nu i-au oferit prelungirea pe care o aștepta jucătorul. Fundașul de 33 de ani s-a reorientat repede și a semnat cu Benfica liber de contract.
În presa din Anglia s-a vorbit intens în ultima perioadă despre efectele loviturilor suferite la nivelul capului. Mulți jucători legendari se chinuie la bătrănețe cu probleme neurologice, precum demența, motiv pentru care oamenii din lumea fotbalului vor să aplice măsuri radicale pentru a evita astfel de boli oribile.
De-a lungul timpului, în fotbal au existat nenumărate accidentări teribile la nivelul capului, în urma cărora jucătorii au fost afectați atât pe moment, cât și pe termen lung. Cel mai recent caz este cel al lui Raul Jimenez, atacantul lui Wolves.
Premier League
Se prefigurează cel mai mare scandal din ultimul timp, în Premier League!
ACUM 11 ORE
Mexicanul s-a ciocnit violent cu David Luiz în meciul cu Arsenal și a rămas inert pe gazon. Jimenez și-a revenit între timp, dar va fi nevoit să poarte o cască de protecție pentru tot restul carierei. Un alt exemplu extrem de cunoscut este cel al lui Petr Cech, legendarul portar din Premier League.
Despre acest subiect delicat a vorbit și Jan Vertonghen, fundașul cu peste 300 de apariții în tricoul lui Tottenham. Internaționalul belgian a făcut recent o dezvăluire uluitoare, spunând că a jucat timp de 9 luni cu dureri de cap, după o accidentare.

Jan Vertonghen, fostul fundaș al lui Tottenham, a jucat cu dureri de cap timp de 9 luni

Totul a început după ce s-a ciocnit cap în cap cu colegul său, Toby Alderweireld, într-un meci cu Ajax din UEFA Champions League. În ciuda durerilor pe care le-a resimțit, Vertonghen a continuat partida până când n-a mai fost în stare:
"Am suferit enorm din cauza acelei lovituri... am avut amețeli și dureri de cap. Nu ar fi trebuit să continui să joc. (Lovitura) M-a afectat în următoarele 9 luni și din această cauză n-am reușit să livrez ce îmi doream pe teren. Pur și simplu nu știam ce să fac. Aveam meci după meci și antrenament după antrenament. De fiecare dată apărea ceva nou.
Apoi a venit carantina și am putut să mă odihnesc. Când am revenit, mă simțeam mult mai bine. Dar la momentul accidentării simțeam că nu mai pot să continui. Mai aveam un singur an de contract, așa că trebuia să joc. Și când am jucat, am făcut-o prost", a povestit Jan Vertonghen, pentru publicația belgiană Sporza TV.
Premier League
Fanii lui Liverpool își pun speranțele în Philippe Coutinho. "Am primit o mulțime de mesaje!"
ACUM 13 ORE
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
IERI LA 09:38