UEFA a anunțat oficial că va trata cu indulgență cazurile pentru încălcarea Fair-Play-ului Financiar în următorii 2 ani ca urmare a pandemiei de coronavirus care va afecta din punct de vedere financiar multe cluburi.
Această decizie nu o ajută însă pe Manchester City, cea care așteaptă rezultatul apelului făcut la TAS pentru excluderea din cupele europene. Deși UEFA pregătește o serie de măsuri, precum extinderea termenului pentru anunțarea raportului financiar, pentru City nu este o veste bună.

Man City nu scapă

Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
ACUM O ZI
UEFA a menționat că niciun club nu va fi exclus din cupele europene dacă motivul pentru care nu au putut să respecte termenii Fair-Play-ului Financiar este legat de criza creată de coronavirus, forul european considerând că este un caz de forță majoră.
Principiul deja există în UEFA Champions League și regulamentul Fair-Play-ului Financiar. Conform acestuia, orice eveniment extraordinar sau circumstanțe care sunt în afara controlului cluburilor sunt considerate cazuri de forță majoră și sunt luate în calcul când este analizat individual fiecare caz. Regulamentul FFP permite cluburilor să aibă pierderi de maxim 30 de milioane de euro pe o perioadă de 3 sezoane. Dar cu suspendarea fotbalului în toată Europa, multe cluburi nu vor avea bonusurile din drepturile TV și de la sponsori, ceea ce le-ar duce în imposibilitatea de a respecta termenii
Însă pentru Manchester City acest caz de forță majoră nu este valabil deoarece City a fost suspendată pentru încălcarea regulamentului în perioada 2012-2016. Man City urmează să primească decizia apelului făcut la TAS înainte de începutul sezonului următor, astfel că va știi dacă va participa în următoarea ediție a UEFA Champions League, fiind aproape de a obține matematic calificarea în campionat.
În ciuda pandemiei de coronavirus care a dus la închiderea multor instituții și la limitarea întâlnirilor publice, Tribunalul de la Lausanne continuă să analizeze cazurile iar audierile au loc, în funcție de necesitate, prin videoconferință. Cum următorul sezon al cupelor europene va începe cu întârziere, cel mai probabil, Manchester City își va afla soarta în timp util, scriu cei de la Daily Mail.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Moment istoric. Guardiola i-a transmis unui jucător al lui City că e liber să își caute echipă
IERI LA 04:49
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
15/05/2022 LA 18:46