Peter Bonetti, fostul goalkeeper al lui Chelsea și al naționalei Angliei, a decedat astăzi, la vârsta de 78 de ani. În urmă cu câteva ore, în presa internațională au fost anunțate alte două decese: tânărul jucător canadian Colby Cave (25 ani) și Sir Stirling Moss (90 ani), fostul mare pilot de Formula 1.
Anunțul că fostul mare portar al lui Chelsea a decedat a fost făcut chiar de clubul de pe Stamford Bridge.
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21
"Clubul de fotbal Chelsea anunță cu regret moartea unuia dintre cei mai mari jucători din istoria echipei, Peter Bonetti. Fostul nostru portar suferea de o boală care l-a urmărit multă vreme. Toată suflarea clubului Chelsea le transmite cele mai sincere și profunde condoleanțe familiei și prietenilor lui Peter.", se arată în comunicatul emis de Chelsea.
Peter Bonetti, supranumit "The Cat" (trad. - Pisica), a bifat 729 de apariții în poarta lui Chelsea în cele două perioade petrecute pe Stamford Bridge: 1960-1975 și 1976-1979. Peter a promovat de două ori alături de Chelsea în prima ligă din Anglia și a câștigat 3 trofee: Cupa Ligii, Cupa Angliei și UEFA Winner's Cup. De asemenea, Bonetti a bifat și 7 selecții pentru naționala Angliei, alături de care a câștigat Campionatul Mondial din 1966. Chiar dacă n-a bifat vreun meci la turneu, Bonetti a primit medalia în cele din urmă, în 2009.

Peter Bonetti, o legendă pe Stamford Bridge

Peter s-a aflat în lotul Angliei în partida contra României la Mondialul din 1970, când deținătoarea trofeului a câștigat cu 1-0. În grupă se mai aflau campioana europeană Cehoslovacia, si viitoarea campioană mondială, Brazilia. Aceea a fost prima Cupă Mondială la care "tricolorii" au participat după cel de-al Doilea Război Mondial.
Peter Bonetti a deținut recordul de cele mai multe meciuri fără gol primit în poarta lui Chelsea, până când Petr Cech l-a depășit în 2014. După fostul căpitan Ron Harris, Bonetti este jucătorul cu cele mai multe apariții pentru formația londoneză.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52