Managerul lui Arsenal, Mikel Arteta s-a speriat când a aflat că este infectat cu coronavirus
E înspăimântător. Am prieteni în Anglia and Spania și situația este nebună momentan. Oribil.
Ultima lună a fost coșmar pentru Arteta.
Premier League
Mikel Arteta se confruntă cu o criză la Arsenal! 8 jucători indisponibili pentru derby-ul cu Spurs
ACUM 13 ORE
Mă simt bine. M-am recuperat complet. Mi-au trebuit 5-7 zile să mă întorc la normalitate după ce m-am infectat cu coronavirus, dar acum sunt bine. În aceeași săptămâna în care am dezvoltat simptomele, am fost la doctor și nu l-am găsit, iar apoi am primit un telefon de la CEO-ul clubului care ne-a spus despre situația pe care o aveam deoarece am fost în contact cu proprietarul lui Olympiakos. Așa că l-am sunat pe doctor acasă, l-am sunat și pe CEO și le-am spus că avem de luat o decizie majoră aici deoarece câțiva jucători au interacționat cu el și eu am simptomele. Și avem meciul cu Manchester City. Nu puteam lua noi această decizie așa că am mers la Premiere league. A două zi după ce am primit rezultatul testului, acesta era pozitiv și aș fi infectat mulți oameni la acel meci.
Arteta spune că este chiar mai bine că a depistat rapid acest virus.
Ne-am infectat înainte că situația să se înrăutățească și nu au avut mulți oameni de suferit. Premier League a luat decizia corectă după părerea mea și puteți vedea consecințele, că antrenorii nu au fost infectați. Fără un precedent, fără experiență, luăm decizii de la o zi la alta, evaluăm ce e bine și ce e rău din punctul de vedere al societății, nu numai al sportului, pentru a ne proteja jucătorii, personalul, familiile și pe toți care sunt în legătură cu noi. Am avut timp să mă gândesc la toți oamenii pe care îi vedem zilnic și acești oameni sunt conectați cu alți oameni, ajungi la mii de oameni.
Fanii lui Arsenal s-au temut pentru ce mai rău.
Am încercat să evităm orice contact, orice antrenament, i-am pus pe toți în izolare pentru că am vrut să minimizăm orice risc. A fost greu, situația în Spania e foarte dficila, am mulți prieteni și rude care au trecut prin momente foarte dificile nu numai din punct de vedere al sănătățîi, ci și financiar. Spania e acum înaintea noastră și este o oglindă foarte bună a ceea ce se poate întâmplă aici, în Anglia și din fericire guvernul a luat niște decizii mai dure și cu acestea sperăm să putem controla situația mai bine acum. Pentru mine, cel mai important lucru este fluxul comunicării între mine, personalul meu și cu cei din birouri, cu seniorii, cu proprietarul. Am făcut asta prin Whatsapp, prin video call-uri ca acesta. Ne-am asigurat că oamenii înțeleg pașîi pe care îi avem de făcut. Ne-am asigurat că oameni să rămână conectați chiar dacă sunt acasă., cu ceea ce încercăm să facem, cu ce fel de jucători vrem să fim și cum vom reacționa după ce se termină această situație.
Adaptarea la izolare a fost grea pentru toți oamenii din familia Arsenal
Sunt programe diferite pentru că unii dintre ei trăiesc în apartamente, alții în case mari. Trebuie să ne adaptăm. Au echipamentul, au instrumentele necesare și ghidajul necesar pentru a-I menține în cea mai bună formă posibilă. Am fost îngrijorat și de aspectul sănătății mentale și de acea deconectare cu fotbalul, așa că am încercat să-i pun la treaba și de asemenea să-I cunosc mai bine pentru că atunci când oamenii sunt mai răniți sunt mai deschiși și este o bună ocazie să ne cunoaștem mai bine, să înțeleg ce le fac familiile, ce facem să avem grijă de ei, ce simt față de club, față de coechipieri. I-am ghidat și în ceea ce privește carieră lor, am discutat ce vor să devină. Sunt plicitisiți și încercăm să-i păstrăm ocupați. Vreau să-i fac să se simtă mai apropiați de mine, că pot avea încredere în mine, că pot să-mi împărtășească sentimentele lor. Avem mulți oameni care trăiesc singuri, departe de familie, Au nevoie să se simtă protejați, sunt în țări diferite. Am încercat să fac asta nu numai eu, ci și personalul. Până acum au fost bine, dar nu știm cât vom rezistă în această situație.
Arteta soune că tot ce ni se întâmplă va putea fi depășit doar dacă ne învățam lecția
Această provocare are un motiv. Cred că sunt niște lecții importante de învățat. Vorbim despre a avea bani și a juca fotbal, care este cel mai minunat lucru în opinia mea, dar mulți oameni nu sunt mulțumiți cu ceea ce au. Și trebuie să conștientizați cât de norocoși sunteți că faceți ceea ce faceți. Iar dacă nu o faceți, aveți o problema, poate nu acum, dar mai târziu în viață. Sper că veți învăța cel puțin această lecție. Pentru mine, ceea ce unește oamenii de fotbal sau pe oameni de alți oameni sunt emoțiile. Oamenii merg pe stadioane pentru că au parte de aceste emoții. Dacă nu le simți, atunci nu înseamnă nimic. Felul în care interacționăm acum este prin tehnologie. Aici, noi putem vorbi aici, dar nu este emoție, nu ne putem atinge. A îmbrățișa pe cineva, a fi apropiat de el, cineva care plânge sau zâmbește lângă ține transmite o energie. Aici, este foarte greu de simțit și asta este o altă lecție. Așa că opriți-va din tastat și petreceți timp cu oamenii și vorbește cu ei și spune-le ce simți față de ei. Chiar dacă e ușor să le tastezi că îi iubești, spune-le și față în față. Am 3 băieți de vârste diferite și, sincer, se bucură acum că trecem prin asta împreună. Trebuie să apreciem mai mult ceea ce fac soțiile noastre, că au grijă de casă și de copii. Profit de această ocazie, muncesc, dar și petrec momente foarte frumoase cu ei.

Mikel Arteta vorbește despre perioada în care a fost infectat cu coronavirus

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
25/09/2022 LA 05:15
Fotbal
Start de vis! Echipele din TOP 5 campionate din Europa care încă nu au pierdut în acest sezon
20/09/2022 LA 06:16