Bournemouth avea nevoie de o victorie pe terenul lui Everton, dar și de o înfrângere a celor de la Aston Villa în deplasarea de la West Ham pentru a se putea salva. Formația lui Eddie Howe a reușit să câștige pe Goodison Park cu 3-1, dar acest lucru nu a fost suficient. Aston Villa a obținut la Londra punctul de care avea nevoie (1-1 cu West Ham) și rămâne astfel în Premier League, în timp ce Bournemouth retrogradează după 5 ani petrecuți pe prima scenă.
Însă lucrurile ar fi stat cu totul altfel dacă golul celor de la Sheffield United împotriva lui Aston Villa din prima etapă de la revenirea fotbalului ar fi fost validat.
Sheffield a fost privată de un gol perfect valabil. Norwood a executat lovitura liberă, Nyland a văzut târziu balonul, a reţinut in-extremis, apoi s-a ciocnit de coechipierul Davis. Ulterior, goalkeeperul a poposit cu balonul în braţe cu mult dincolo de linia porţii.
Premier League
Lukaku poate fi oprit într-un singur mod: "L-aș lovi, i-aș șopti mizerii la ureche"
17/09/2021 LA 14:53
Michael Oliver, centralul meciului, a făcut semn că brăţara care îi arată că mingea a trecut cu toată circumferinţa de linia porţii nu l-a atenţionat că s-ar fi întâmplat acest lucru, în momentul în care jucătorii lui Sheffield au reclamat neacordarea golului. Nici asistentul de pe acea parte nu a intervenit şi, aproape incredibil, nici VAR-ul nu a intrat în acţiune. Astfel, Sheffield United a fost privată de marcarea unui gol perfect valabil, fiind evident că mingea a depăşit cu întreaga circumferinţă linia porţii.
Lipsa de intervenție din acel meci a VAR-ului a ridicat mari semne de întrebare pentru că fix aceasta este misiunea sa: să modifice erorile clare. Astfel, dacă acel gol ar fi fost validat, Aston Villa ar fi pierdut partida iar Bournemouth s-ar fi salvat de la retrogradare.

Gol nevalidat pentru Sheffield

Premier League
Guardiola, enervat pe o parte a fanilor lui City: "Mi se pun vorbe în gură"
17/09/2021 LA 13:20
Premier League
Carragher nu crede în Ronaldo la United: "Creează tot atâtea probleme câte rezolvă"
17/09/2021 LA 12:31