Mikel Arteta nu a fost niciodată varianta corectă pentru "tunari", iar șefii de pe Emirates ar trebui să ia legătura cu Patrick Vieira pentru a antrena echipa aflată acum pe locul 15 în Premier League, este de părere William Gallas, fostul fundaș al celor de la Arsenal, acum în vârstă de 43 de ani. Acesta din urmă a pus la îndoială decizia conducerii de pe Emirates de a-i da pe mână echipa lui Mikel Arteta, un antrenor tânăr, fără experiență. În plus, el crede că o legendă a clubului ar trebui să administreze situația dificilă în care se regăsește echipa.
Mikel Arteta a preluat Arsenal în decembrie 2019. Aniversarea de un an pe Emirates nu este deloc fericită, chiar dacă "tunarii" și-au adjudecat titlurile în FA Cup și Community Shield. Arsenal ocupă în prezent locul 15 în Premier League, cu doar 14 puncte acumulate după 13 etape parcurse. Arsenal continuă să se scufunde în campionat. Ultimele două rezultate? Înfrângere cu Burnley și egal cu Southampton.

Vieira, propus la Arsenal în locul lui Arteta

Fotbal
Arsenal vrea un jucător de la Juventus, dar italienii se lasă greu! Cerințele lui Allegri
20/01/2022 LA 08:42
Gallas crede că Vieira ar fi trebuit să preia echipa după plecarea lui Unai Emery: "Ce se întâmplă la Arsenal? Cred că e o întrebare pe care și-o pune toată lumea în acest sezon. Nu știu răspunsul, dar cred că problema lor în acest moment este Mikel Arteta, nu este antrenorul potrivit pentru un club așa de mare. Am fost surprins când am aflat că el va rpelua echipa. Chiar și ca asistentul lui Pep Guardiola, tot ai nevoie de experiență pentru a antrena un club ca Arsenal. Trebuie să știi cum să gestionezi 25 de jucători. Toată presiunea e pe umerii tăi. Mai mulți jucători sunt frustrați că nu joacă, trebuie să te descurci cu asta.
Arteta, cu părere de rău, are 0 experiență. Jucătorii și-au pierdut răbdarea, iar acum și respectul pentru Arteta. Dacă era vorba despre Guardiola, Mourinho sau Wenger, era altceva, ei sunt respectați pentru că au reușit ceva în trecut, dar Arteta ce a reușit? Nimic. Când l-au ales pe Arteta, în mintea mea a fost mereu Patrick Vieira. Nu știu cât de aproape a fost el de acest post sau dacă era luat în calcul, dar am fost surprins că numele lui nu a fost menționat.
Patrick are mult mai multă experiență decât Mikel, a antrenat în America, a petrecut timp la Nice. Am crezut că el va primi postul când Emery a plecat. Patrick a fost căpitanul lui Arsenal, cunoaște acest club atât de bine, el chiar era o variantă potrivită. Dacă îl vor înlătura pe Mikel Arteta, atunci cred că ar trebui să-l sune de urgență pe Patrick Vieira să-l înlocuiască, fanii cu siguranță vor fi încântați", a spus Gallas pentru Ladbrokes.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2020/12/17/2957400.jpg
Ligue 1
Un jucător adus în vară, aproape de despărțirea de PSG! Cu cine ar putea semna după doar 6 luni
17/01/2022 LA 07:28
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24