"Premier League, EFL și fotbalul feminin, alături de PFA și LMA, înțelegem că suntem în timpuri fără precedent și gândurile noastre sunt alături de toți cei afectați de COVID-19. Suntem uniți în dorința de a găsi moduri de a reîncepe sezonul 2019/2020 și să ne asigurăm că toate meciurile interne și europene și de cupă vor fi jucate cum va fi în siguranță și posibil aceest lucru.", se arată în comunicatul emis de Liga Engleză.
În urma videoconferinței, oficialii au stabilit că sezonul din Premier League se va relua cel mai devreme la data de 30 aprilie, cluburile fiind nevoite să încheie campionatul cel mult până pe 1 iunie.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM 9 ORE
"Am sprijinit UEFA în amânarea Euro 2020 pentru a crea spațiu în calendar astfel încât partidele din campionatele interne, cele europene și cele de cupă să aibă mai multe șanse să fie jucate și, făcând acest lucru, să fie păstrată integritatea fiecărei competiții.
Regulamentul Federației specifică faptul că sezonul nu se va încheia mai târziu de 1 iunie și că fiecare competiție, în limitele impuse de Federație, va determina durata sezonului. Însă, Consiliul Director al Federației a decis ca această limită să fie prelungită fără o dată limită pentru sezonul 2019/2020. În plus, am ajuns la un acord colectiv ca meciurile din Anglia să fie amânate până cel mai devreme la data de 30 aprilie.", au mai anunțat oficialii campionatului din Anglia.
În același timp, organizatorii Premier League au anunțat că prioritatea lor principală este reprezentată de asigurarea sănătății jucătorilor și a suporterilor.
"Progresul COVID-19 rămâne neclar și putem asigura pe toată lumea că sănătatea și bunăstarea jucătorilor, a staff-ului și a suporterilor reprezintă principala prioritate. Vom continua să urmărim sfaturile Guvernului și să lucrăm în colaborare pentru evaluarea situației și explorăm toate variantele disponibile pentru a găsi moduri prin care sezonul va fi reluat când condițiile o vor permite. Vrem să reiterăm că gândurile noastre sunt alături de toți cei afectați de COVID-19.", au încheiat oficialii Ligii.
Știrea inițială
În urma ședinței stabilite de UEFA în cursul acestei săptămâni, ligile din Europa au fost anunțate că trebuie să încheie campania curentă până cel târziu la data de 30 iunie. În cadrul aceleiași adunări, s-a luat decizia ca Euro 2020 să fie amânat pentru vara viitoare.
La fel ca majoritatea campionatelor, cele 5 ligi de top din Europa și-au suspendat momentan activitatea. În același timp, există șanse mari ca perioada de pauză să se prelungească și după 4 aprilie, ținând cont de numărul mare de cazuri confirmate pe teritoriul Europei la ora actuală.
În cadrul videoconferinței de astăzi se va discuta pe larg subiectul încheierii sezonului din Premier League, astfel încât cluburile să nu fie afectate. La ședință vor participa toate cele 20 de echipe din topul fotbalului din Anglia. S-a ales organizarea unei videoconferințe din cauza restricțiilor impuse de autorități, în contextul evitării contactului direct cu alte persoane și desfășurării activității de acasă.
În timpul ședinței se vor analiza toate scenariile posibile prin care sezonul din Premier League să poată fi dus la bun sfârșit.
https://i.eurosport.com/2019/12/26/2742743.jpg

Cele 3 scenarii propuse în presa britanică

Colegii de la Eurosport UK au identificat mai multe scenarii posibile pentru Premier League, după ce campionatul a fost întrerupt din cauza COVID-19.

Varianta 1: sezonul se reia

Premier League s-ar putea relua după această pauză, iar acest lucru ar reprezenta soluționarea firească, dacă e să ne gândim la criteriul sportiv.
Însă, presupunând că lucrurile se mișcă în direcția dorită din punct de vedere al coronavirusului, va exista o aglomerare imensă, fiind foarte complicat să se găsească date în calendar pentru terminarea stagiunii. Salvarea ar putea veni de la UEFA: dacă Euro 2020 va începe mai târziu sau dacă va fi amânat pentru 2021, așa cum s-a vehiculat, echipele vor avea suficient timp să încheie sezonul.
Cert e că Premier League deja caută date libere, astfel încât stagiunea să se poată termina, atâta timp cât riscul reprezentat de coronavirus nu va mai fi la fel de mare ca în prezent.

Varianta 2: anularea sezonului

Mai multe cluburi și-au exprimat opțiunea privind anularea completă a sezonului. În special formațiile care sunt în top 5 și care ar avea garanția calificării în Champions League, dar și echipele din subsolul clasamentului militează pentru o astfel de idee.
Acest lucru ar însemna că nu va exista o campioană, nimeni nu va retrograda, iar echipele vor merge pentru sezonul viitor de cupe europene în funcție de pozițiile ocupate acum în clasament. Se pune întrebarea ce se va întâmpla cu formațiile care se luptă pentru promovarea în Premier League. Există un scenariu prin care acestea vor primi un loc în prima ligă pentru sezonul viitor, urmând să se mărească numărul de echipe pentru o stagiune.
https://i.eurosport.com/2020/02/27/2785168.jpg

Varianta 3: Liverpool campioană, sezonul se consideră încheiat

O a treia ipoteză e repezentată de validarea rezultatelor de acum. Dacă în privința titlului, nu există lucruri de dezbătut, în condițiile avansului enorm pe care Liverpool îl are (ar fi o campioană meritorie), discuția se pune în privința formațiilor care retrogradează.
În acest context, Bournemouth, Aston Villa și Norwich ar urma să meargă în Premiership. Lucrurile ar deveni foarte sensibile în această variantă, în contextul în care echipa lui Eddie Howe e pe 18, cu 27 de puncte, același număr de puncte adunat de Watford și West Ham. Golaverajul ar urma să facă diferența, ceea ce e considerat incorect.
Ar exista și o soluție de contopire a variantelor doi și trei: Liverpool să fie declarată campioană, dar nimeni să nu retrogradeze, urmând ca de la anul să asistăm la o primă ligă engleză că mai multe echipe (formațiile din Championship aflate pe loc de promovare ar urma să facă parte din Premier League).
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53