Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Vin americanii! Leeds va fi deținut în totalitate de o femeie de afaceri din SUA

Cristian Mihală

Publicat 06/12/2021 la 11:30 GMT+2

Leeds va avea, din 2023, un patron american. Denise DeBartolo York va prelua toate acțiunile lui Andrea Radrizzani, actualul proprietar al clubului de pe Elland Road.

Denise DeBartolo York, la un meci al lui San Francisco 49ers

Credit imagine: Eurosport

Dacă United e în proprietatea familie Glazer, iar John W. Henry deține Liverpool, un alt consorțiu american va fi deținătorul unei echipe de fotbal din Premier League. Leeds va fi preluată în întregime de 49ers Enterprises.
Clubul este în prezent deținut de Andrea Radrizzani, cel care controlează Aser Group Holding. Italianul are 56% din acțiuni, după ce a renunțat în 2018 la 44% din acțiuni pentru 49ers Enterprises.
Americanii vor mai plăti 400 de milioane de lire pentru a deține în totalitate gruparea de pe Elland Road, în tranzacție intrând, pe lângă licența de Premier League, lotul de jucători și stadionul.
Denise DeBartolo York este patroana 49ers Enterprises, aceasta arătând de zeci de ani interes în zona sportivă. Mai întâi în sportul american, dar în ultima perioadă compania a făcut tot mai multe investiții în Europa, mai ales în Marea Brtianie.
CITEȘTE ȘI:

Cine este Denise DeBartolo York, viitoarea proprietară a lui Leeds

În vârstă de 70 de ani, Denise DeBartolo York este fiica magnatului în constucții Edward J. DeBartolo Sr. Acesta a cumpărat în 1977 San Francisco 49-ers, pentru ca apoi să fondeze, în 1983, Pittsburgh Maulers. În 1977, familia DeBartolo a cumpărat și Pittsburgh Penguins, pe care au vândut-o în 1991 lui Howard Baldwin, chiar înainte ca formația să câștige Cupa Stanley.
După moartea lui Edward J. DeBartolo Sr, întreaga sa avere le-a revenit copiilor, Edward J. DeBartolo Jr și Denise DeBartolo York. Aceasta din urmă a preluat toate acțiunile companiei de la fratele său, după ce acesta a avut probleme cu legea, în 1999.
Jed York, fiul lui Denise DeBartolo York se ocupă în prezent de San Francisco 49ers, ea și soțul său, John York, investind tot mai mult în Europa.
Averea lui Denise este în prezent de 3,5 miliarde de dolari, așa cum apare în ultimul top realizat de Forbes.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo