Michael Oliver, unul dintre cei mai importanți arbitri englezi, a oferit un amplu interviu pentru Mail Online, în care a dezvăluit printre altele care este singura formație din Premier League pe care nu o va arbitra vreodată.
Este vorba despre Newcastle, iar motivul este unul foarte simplu. Cavalerul fluierului este fan înfocat al "coțofenelor", pentru care a și jucat la grupele de copii și juniori, și a recunoscut fără menajamente acest lucru: "Nu arbitrez niciodată meciurile lui Newcastle. Trebuie să declarăm dacă avem simpatie față de vreun club sau dacă un membru al familiei noastre lucrează la un club. Nu poți arbitra niciodată un meci al acelei echipe, iar eu nu o voi arbitra pe Newcastle din motive evidente."

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

Ligue 1
Messi, mină de aur pentru PSG. E aproape neverosimil cât a câștigat clubul într-o lună
IERI LA 09:00
De asemenea, arbitrul a menționat că nu poate oficia nici formațiile cu care Newcastle se află în luptă directă pentru îndeplinirea unui obiectiv, deci pe final de campionat aria sa de lucru se restrânge semnificativ, indiferent pe ce loc se află actuala echipă a lui Steve Bruce.

Michael Oliver este fan declarat al lui Newcastle

În timp ce Oliver vorbea despre tehnologia VAR în respectivul interviu, a ieșit la iveală faptul că centralul nu este un simplu susținător al lui Newcastle, ci un suporter înfocat, care merge chiar în deplasări.
"În finalul sezonului trecut (n.r. 2018-2019) am fost în calitate de fan al lui Newcastle la Sheffield și am crezut că ni se va anula un gol. Jonjo Shelvey a marcat, dar reușita a trebuit să fie analizată de VAR. În cele din urmă golul a fost validat, iar bucuria a fost de 2 ori mai mare decât prima dată. Da, se pierde o oarecare spontaneitate cu aceste lucruri, dar cred că 95% dintre golurile validate inițial se mențin.", a declarat Oliver cu privire la trăirile prin care trec fanii în cazul golurilor analizate de arbitrajul video.
https://i.eurosport.com/2020/10/19/2918041.jpg
În respectivul interviu, arbitrul englez a recunoscut că a greșit flagrant în partida dintre Everton și Liverpool, referindu-se la faza la care Virgil Van Dijk a fost grav accidentat de Jordan Pickford. Centralul a spus că se impunea o sancțiune disciplinară pentru portarul lui Everton, chiar dacă la faza respectivă Van Dijk fusese în off-side.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Haos de nedescris la Newcastle! Dwight Gayle a sărit să îl bată pe secundul lui Bruce
IERI LA 08:27
Europa League
Leicester - Napoli 2-2, în meciul serii din EL. Rezultatele din Europa League și Conference League
16/09/2021 LA 21:01