Luna trecută, Zaha a dezvăluit că nu va mai îngenunchea înainte meciurilor și a precizat că nu se simte confortabil cu a purta slogane anti-rasism pe tricoul de joc. Zaha și-a explicat decizie printr-un comunicat de presă publicat pe conturile sale pe rețelele sociale chiar înaintea meciului dintre Palace și WBA.
”Decizia mea de a rămâne în picioare a fost făcută publică acum două săptămâni. Nu există o decizie greșită sau corectă în acest caz, dar pentru mine, personal, această practică a devenit doar ceva ce face parte din rutina dinainte de meci iar în acest moment nu contează dacă o facem sau nu, vom fi abuzați în continuare. Știu că se lucrează mult în culisele Premier League și respect asta. De asemenea, îmi respect colegii dar și jucătorii de la celalalte cluburi care au decis să îngenuncheze”, se arată în comunicat.
Ca societate, cred că ar trebui să încurajăm o educație mai bună în școli iar companiile de social media ar trebui să ia măsuri mai dure împotriva celor care trimit mesaje rasiste online. Acum vreau doar să mă concentrez pe fotbal
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
ACUM 8 ORE

Mesajul lui Zaha pentru cei care vor să se lupte cu rasismul

Anterior, vorbind la podcastul On the Judy, Zaha a afirmat: ”Toată practica asta cu îngenuncheatul - de ce trebuie să stau eu în genunchi ca să îți arăt că și noi contăm? De ce trebuie să scrie pe tricoul meu Black Lives Matter ca să îți arăt că noi contăm? Este degradant”.
”Când oamenii vor să vorbesc despre Black Lives Matter și să țin discursuri despre rasism... nu mai vreau să fac asta doar ca să se poată ei lăuda apoi că a vorbit Zaha la ei. Ca să bifeze o căsuță”, a precizat Zaha.
”Nu mai fac asta pentru că dacă lucrurile nu se vor schimba cu adevărat, nu vin să vorbesc cu voi doar ca să mă aflu în treabă. Toate aceste platforme... vedeți ce se întâmplă, vedem cu toții cum oamenii își fac conturi false doar ca să abuzeze persoanele de culoare, dar nimeni nu ia măsuri”, a continuat el.
Așa că nu-mi cere să vin să vorbesc despre lucruri care nu se vor schimba. Schimbă lucrurile. Toate aceste gesturi nu înseamnă nimic.
Zaha a precizat de mai multe ori că susține mișcarea Black Lives Matter și lupta împotriva rasismului - el nu are o problemă cu însemnătatea gestului, ci mai degrabă cu faptul că nu se iau și alte măsuri concrete.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53