Anfield va găzdui duminică marele meci dintre Liverpool și Manchester City, iar cel mai valoros fundaș al Cormoranilor, Virgil van Dijk, a mărturisit că este nerăbdător să înfrunte actuala campioană a Angliei. Olandezul este conștient că se confruntă cu o sarcină extrem de dficilă în meciul din această seară, însă susține că teama nu este o emoție pe care o simte atunci când se află pe terenul de fotbal.
Victoria cu Aston Villa de săptămâna trecută le-a confirmat încă o dată băieților lui Klop avantajul de șase puncte în fruntea clasamentului din Premier League, iar Pep Guardiola speră să micșoreze acest avantaj în meciul de duminică. Singura înfrângere a Cormoranilor în precedentul sezon a venit pe Etihad în fața Cetățenilor, însă Liverpool a cedat o singură dată pe Anfield în ultimele lor 32 de întâlniri.

Virgil van Dijk: "Teama nu este o emoție pe care noi o trăim"

Fotbal
Critici dure pentru Liverpool după eșecul din Champions League: "Acesta este un fotbal sinucigaș!"
08/09/2022 LA 07:51
"Nu știu dacă suntem mai buni sau mai puternici decât în sezonul trecut, dar situația este de așa natură încât suntem la șase puncte peste ei, însă asta se poate schimba rapid. Am avut meciuri pe care le-am fi putut gestiona mai bine decât am făcut-o. La fel și ei, însă meciul va fi unul foarte dificil. În primul rând, ei sunt campionii , au calitate pe tot terenul, un plan bine pus la punct, un antrenor fantastic, la fel și jucătorii și sunt foarte dificil de învins", a spus van Dijk înaintea derby-ului de pe Anfield.
Van Dijk se va confrunta cel mai probabil cu Sergio Aguero. Chiar dacă argentinianul a înscris de șapte ori împotriva lui Liverpool, el nu a izbutit niciodată să facă acest lucru pe Anfield: "Este o provocare ca oricare alta atunci când întâlnim un atacant foarte bun. Cred că este dintre cei mai buni în campionat și a rămas constant pentru mulți ani. Trebuie să fim la cel mai bun nivel pentru a-i face față".
https://i.eurosport.com/2019/10/20/2699977.jpg
Olandezul a vorbit și despre așteptările legate de rezultat: "Chiar dacă un egal este destul de bun, această posibilitate este ceva la care nu ne gândim și nici nu discutăm despre asta. Vrem să câștigăm fiecare meci pe care-l jucăm, iar duminică vom încerca același lucru. Nu mi-e teamă. Nu ar trebui să-ți fie frică niciodată atunci când ești pe terenul de fotbal. Nu este o emoție pe care noi o trăim".
Premier League este transmis în exclusivitate în România de Eurosport. Emisiunea Premier League Show, produsă de către Eurosport România, are loc în fiecare sâmbătă și duminică înaintea partidelor din Premier League.
Premier League
Ce note au primit jucătorii lui Liverpool după eșecul cu United! Singurul care s-a remarcat
23/08/2022 LA 04:46
Liga Campionilor UEFA
Reveniri importante la Liverpool înainte de finala Champions League! Anunțul lui Jurgen Klopp
26/05/2022 LA 11:28