Articol scris de Răzvan Dragomirescu
Aubameyang provine dintr-o fostă colonie franceză cu o populație mai mică decât cea a Bucureștiului. Chiar dacă s-a născut în Hexagon, Auba a ales să joace pentru națiunea africană. Se simte atât de african, încât și-a tatuat pe spate harta celui de-al doilea continent ca suprafață.
Nu sunt mulți jucători care să aibă inscripționat pe piele numele altui jucător, însă gabonezul a făcut acest lucru. El și-a tatuat pe braț numele fostului star argentinian Hernan Crespo, acesta fiind idolul lui din copilărie.
Liga
Vedetele Barcelonei au clauze uriașe de reziliere! Cifrele, dezvăluite de jurnaliștii din Spania
27/04/2022 LA 12:23
https://i.eurosport.com/2018/02/25/2281705.jpg
Povestea gabonezului este diferită față de cele ale altor jucători precum Vardy sau Ibrahimovic. Tatăl atacantului este un gabonez cu cetățenie franceză, iar mama lui este cetățean francez cu origini în Spania. Faptul că tatăl lui, Pierre-François Aubameyang "Yaya", a fost jucător de fotbal profesionist care a evoluat în carieră pentru formații precum Toulouse sau Nice, dar și pentru naționala țării sale , i-a asigurat un trai bun și o copilărie fericită.
Junioratul l-a făcut în Franța, însă în 2007, Pierre Emerick a ajuns la AC Milan, chiar în anul când rossoneri au cucerit ultimul trofeu Champions League. În acea perioadă, tatăl lui era scouter pentru echipa italiană, avea multe conexiuni și nu a fost deloc dificil să deschidă o portiță și pentru fiul său. La Milan, gabonezul era prea tânăr pentru a se impune în fața unor nume precum Pato, Kaka sau Gilardino, astfel că a fost împrumutat mai multor cluburi din Franța.

Slideshow

Povestea lui Aubameyang

7 imagini

În 2011, Aubameyang a fost tranferat definitiv la Saint-Étienne, unde a fost coleg cu românul Bănel Nicoliță. În cei 2 ani petrecuți la gruparea franceză, gabonezul a bifat 97 de meciuri și a înscris 41 de goluri. Evoluțiile bune din campionat, l-au adus în atenția mai multor cluburi de pe continent. Atacantul lui Arsenal a recunoscut că are o relație foarte bună cu tatăl său și că mereu se consultă cu el când vine vorba de transferuri. Newcastle a fost foarte aproape de a semna cu Auba, însă tatăl acestuia s-a opus transferului, astfel că în vara lui 2013 a ajuns la Borussia Dortmund, sub comanda lui Jürgen Klopp.
Aubameyang este primul jucător gabonez care a evoluat în Bundesliga. Pentru Borussia a debutat cu o triplă, împotriva lui Ausburg. Plecarea lui Robert Lewandowski l-a tranformat în principalul om de gol al echipei, iar el a fructificat din plin viteza și explozia pe care le posedă. Cinci ani a petrecut atacantul la poalele zidului galben, timp în care a strâns 213 meciuri și a marcat 141 de goluri . De asemenea în sezonul 2016-2017, a fost desemnat cel mai bun marcator din Bundesliga.
https://i.eurosport.com/2019/09/15/2677204.jpg
Atacantul care celebra multe golurilor din Bundesliga purtând măști cu super-eroi a decis să plece la Arsenal în vara lui 2018, contra sumei de 65 de milioane de euro. În echipa tunarilor s-a impus repede și a devenit principalul marcator, iar la sfârșitul primului sezon la gruparea londoneză,Auba s-a situat pe podiumul marcatorilor din Premier League, alături de alți doi jucători africani: Mane și Salah.
Ajuns la 30 de ani, Aubameyang rămâne în continuare unul din cei mai rapizi marcatori din campionatul englez, alături de Mane, Adama Traore sau Sterling. Chiar dacă în perioada de tranferuri din această iarnă, au existat oferte de la Barcelona, el a rămas la Arsenal pentru a-l ajuta pe Arteta să reconstruiască echipa din nordul Londrei. În cele 91 de meciuri jucate pentru echipa din nordul Londrei, gabonezul a marcat 57 de goluri și probabil ca la finalul acestui sezon, se va afla din nou în fruntea marcatorilor din Premier League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Bundesliga
Un puști-minune din Bundesliga visează să ajungă la Barca! "Mi-am dorit mereu să joc pe Camp Nou"
17/04/2022 LA 11:59
Liga
Aubameyang, ironic după ce a strălucit în El Clasico! Ce mesaj ironic i-a transmis lui Arteta
21/03/2022 LA 14:34