Agențiile care reprezintă jucătorii din fotbalul urmează să piardă sume importante de bani și multe dintre acestea vor da faliment din cauza consecințelor financiare ale pandemiei de coronavirus, scrie Daily Mail.
Cluburile cu mai puține resurse din eșaloanele inferioare depind de banii din drepturi TV sau cei încasați pentru bilete în ziua partidelor și, fără meciuri care să se dispute, așteptările sunt ca acestea să aibă reale probleme în a continua să funcționeze.
Iar această situație se răsfrânge și asupra agențiilor care reprezintă jucători. Comisioanele care urmau să fie încasate de agenți pentru transferurile din iarnă și din vara următoare ar urma să nu mai fie achitate, scriu jurnaliștii britanici, impresarii nefiind protejați în ceea ce privește banii datorați de cluburi.
Premier League
Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică
ACUM 20 ORE
Dacă un club intră în insolvență, agentul care a lucrat cu respectivul club nu va fi plătit. Acesta poate merge pe mâna procesului, însă un astfel de demers reprezintă o sinucidere profesională deoarece cluburile și jucătorii nu vor mai dori să colaboreze cu agentul care apelează la această variantă.

Granzii pot profita

De criza economică din fotbal ca urmare a pandemiei de COVID-19 pot profita cluburile mari care sunt mai puțin afectate de lipsa veniturilor din bilete. Cum cluburile mai mici vor fi nevoite să vândă jucători pentru a putea să supraviețuiască, sumele de transfer vor fi mai mici decât ar fi fost în cazul în care pandemia nu avea loc.
Englezii de la Daily Mail scriu că cluburile din Premier League iau în calcul varianta de a transfera în vară jucători promițători din Championship și League One pe acest considerent, urmând să plătească mai puțin decât ar fi făcut-o în mod normal.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
El e "cel mai dorit" jucător din lume: are deja 6 oferte, urmând a pleca gratis de la clubul actual
25/09/2021 LA 11:55
Premier League
Moment fabulos cu Sir Alex: "A luat-o razna la telefon, înjura și urla. Știți ce a făcut mama?"
25/09/2021 LA 09:31