Bayern e într-o situaţie ingrată, după ce Thiago Alcantara (29 de ani) a promis că îşi va pune semnătura pe un nou contract cu bavarezii, dar când a venit vorba ca lucurile să se oficializeze a început să ezite.
Potrivit Bild, pe fir a intrat Liverpool, iar agentul mijlocaşului i-a vorbit despre interesul lui Klopp pentru el şi despre cât de frumos a vorbit tehnicianul "cormoranilor de calităţile lui.
"Vreau să merg la Liverpool", le-a zis Thiago Alcantara în vestiar colegilor, potrivit sursei citate, mutarea urmând a se face anul viitor. Din iarnă, mijlocaşul spaniol născut în Italia intră în ultimele şase luni de contract cu Bayern şi poate semna gratis cu orice club îl convinge. Există şi posibilitatea ca viitoarea campioană a Angliei să îl transfere în această perioadă de mercato, contra unei sume de bani sub valoarea de piaţă, dar totul depinde şi de cât de deschisă va fi Bayern pentru această variantă. Oficialii bavarezi încă speră că mijlocaşul îşi va prelungi contractul, aşa cum a promis verbal.
Premier League
Scouterii lui Liverpool, pe urmele unui star de la Cupa Mondială! Klopp, mare fan al fotbalistului
28/11/2022 LA 14:38

Argumentele pentru care Thiago Alcantara vrea la Liverpool

Jurgen Klopp îl admiră de mult timp pe Thiago, iar posibilitatea de a lucra cu un tehnician atât de renumit e principala motivaţie a fotbalistului. Deşi a fost rival al lui Bayern, pe vremea când antrena la Dortmund, Klopp e extrem de respectat la clubul bavarez şi de-a lungul timpului spaniolul a auzit numai lucruri la superlativ despre antrenorul lui Liverpool.
Deşi e de 7 ani în Bundesliga şi s-a adaptat perfect la viaţa în Germania, Thiago se gândeşte şi din punct de vedere al provocării numite Liverpool. Bayern a luat al 8-lea titlu la rând şi nu are rival în competiţia internă, chiar dacă Dortmund pare să îşi clădească acum o formaţie care să ameninţe supremaţia echipei lui Flick.
Totuşi, în Premier League lupta e mult mai echilbirată, iar perspectiva de a juca în cel mai puternic campionat din lume îi surâde lui Thiago.
Nu în ultimul rând, Liverpool pare o echipă mai puternică decât Bayern, astfel că din punct de vedere al şanselor la cucerirea Champions League mijlocaşul crede că ar lua decizia corectă.
Până să existe informaţii concrete despre o ofertă a lui Liverpool pentru Thiago, băieţii lui Klopp mai au nevoie de 5 puncte pentru a fi matematic campioni independent de rezultatele lui City. "Cormoranii" primesc în această seară vizita lui Crystal Palace, într-o partidă ce poate fi urmărită în direct pe Eurosport 1 şi pe Eurosport Player, de la 22:15.

Programul transmisiunilor din Premier League pe Eurosport

Cupa Mondială FIFA
Au ieșit scântei după Brazilia - Serbia: "A fost lipsă de respect, mai ales pentru fundașii noștri"
25/11/2022 LA 09:10
Fotbal
Reacția amuzantă a lui Guardiola când a aflat data duelului cu Liverpool din optimile Carabao Cup
11/11/2022 LA 17:14