Într-un articol publicat în Sunday Times, Rooney a afirmat că el și colegii săi fotbaliști sunt luați drept ”ținte ușoare” în răspunsul față de criza coronavirusului și a numit criticile guvernului asupra jucătorilor drept ”o rușine”
Ministrul Sănătății, Matt Hancock, a cerut fotbaliștilor din Premier League să accepte tăierile de salarii și a insistat că fotbaliștii ar trebui să contribuie la lupta împotriva coronaviruslui. Ca răspuns, Rooney a declarat că el este dispus să facă contribuții financiare semnificative, dar consideră că presiunea publică pusă asupra fotbaliștilor nu ajută.
”Dacă Guvernul m-ar fi abordat pentru a susține sistemul medical sau să cumpăr ventilatoare aș fi mândru să fac asta, câtă vreme știu unde se duc banii. Eu sunt în poziția în care îmi permit să renunț la unele lucruri. Nu toți fotbaliștii sunt în aceeași poziție”, a scris Rooney.
Premier League
Imagini sinistre din barajul din promovare în Premier League. Un fan l-a făcut K.O. pe Billy Sharp
ACUM 12 ORE
https://i.eurosport.com/2020/04/05/2803129.jpg
”Dar dintr-odată întreaga profesie a fost pusă sub lupă și s-a cerut o reducere de 30% a salariilor pentru toată lumea. De ce sunt fotbaliștii țapi ispășitori? Este o rușine cum s-au desfășurat ultimele zile”, a continuat englezul.
”El (Hancock) trebuie să aducă ultimele informații despre cea mai mare criză din viețile noastre. De ce se gândea la salariile fotbaliștilor? Încerca cu disperare să distragă lumea de la felul în care a gestionat guvernul pandemia?”, consideră Rooney.

Asociația fotbaliștilor din Premier League avertizează că tăierea salariilor va avea urmări grave

Fotbaliștii din Premier League susțin că reducerea salariilor ar urma să afecteze întreg sistemul de sănătate din Anglia.
Asociația fotbaliștilor din Premier League a pus sub semnul întrebării apelul ligii în privința tăierii salariilor jucătorilor până la 30% pe fondul crizei provocate de pandemia de coronavirus. Aceștia susțin că acestă măsură, odată aplicată, ar reduce veniturile fiscale pentru NHS (sistemul medical din Marea Britanie – n.red.). Jucătorii reprezentanți ai celor 20 de cluburi din Premier League și oficialii sindicatului Asociației Fotbalului Profesionist s-au întâlnit sâmbătă cu oficiali ai Premier League.
Cluburile au convenit să-și consulte jucătorii vineri cu privire la reducerea salariilor. În urma acestor discuții, fotbaliștii au ajuns la concluzia că această măsură nu ar fi cea mai bună în contextul actual.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Klopp, uluit de "Ferrariul din garaj". Germanul, genial: "E o crimă că nu îl bag mai des!"
ACUM 13 ORE
Premier League
Mbappe, răspunsul lui Liverpool la transferul lui Haaland? Anunțul făcut de Jurgen Klopp
IERI LA 08:22