Fundașul portughez este una dintre piesele de bază ale lui Pep Guardiola în acest sezon iar City, cu el titular, a ajuns la 21 de victorii consecutive în toate competițiile după succesul cu 4-1 în fața celor de la Wolves.
Dias, în vârstă de 23 de ani, a fost adus de la Benfica vara trecută și a fost o prezență care a oferit siguranță în apărare, formând un cuplu perfect cu John Stones. Dias a povestit că Rio Ferdinand, Nemanja Vidic dar și John Terry l-au inspirat atunci când era copil.
Premier League
Manchester United i-a găsit înlocuitor lui De Gea la Mondial! Portarul dorit în Premier League
IERI LA 17:28

Ruben Dias, despre inspirația sa din copilărie

Dias i-a spus lui Rio Ferdinand într-o conversație la BT Sport: ”Când eram copil mă uitam la Premier League, ăsta era weekendul meu de vis, mă uitam la tine, la Vidic, la Terry... e o listă infinită”.
”Așa începi să înveți și eu am învățat multe doar uitându-mă la televizor și apoi am început să înțeleg campionatul mai bine și felul în care jucați. Ceea ce face diferență este cât de competitivă este liga. Aici ești provocat meci de meci și asta cred că o face diferită, trebuie mereu să rezolvi o problemă diferită”, a afirmat Dias.
Fostul jucător al lui Chelsea, Joe Cole, a remarcat în weekend că parteneriatul lui Dias cu Stones ar putea să fie la fel de bun ca cel al lui Ferdinand și Vidic.
Dias a insistat că nu se vede ca un înlocuitor pentru Vincent Kompany la City.
”Oamenii mă compară cu Vincent și înțeleg de ce fac oamenii asta, dar sincer, din punctul meu de vedere, el nu poate fi înlocuit pentru tot ceea ce a făcut. Am multă ambiție și îmi doresc să câștig”, a afirmat Dias.
Manchester City - Manchester United se joacă duminică de la 18:30 în direct pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
"Fără supărare, dar United și Real Madrid nu se compară!" Sfatul lui Van Dijk pentru Gakpo
IERI LA 10:03
Cupa Mondială FIFA
Ronaldo, în război cu fanii Portugaliei! 70% dintre suporteri au votat împotriva starului lusitan
04/12/2022 LA 14:38