Recent, Wenger a dezvăluit care este momentul din perioada sa petrecută la Arsenal pe care îl regretă cel de mult: plecarea de pe Highbury. Într-un interviu oferit pentru beIN Sports, legendarul tehnician a mărturisit că formația londoneză "și-a lăsat sufletul" pe vechiul stadion, înainte să se mute pe mult mai modernul Emirates.
Construit în 1913, Highbury a fost casa lui Arsenal timp de 93 de ani, până când oficialii englezi au hotărât că este nevoie de o schimbare. Așadar, "tunarii" s-au mutat în 2006 pe Emirates, arenă cu 60.000 de locuri, mult mai încăpătoare și mai modernă decât Highbury.
În fotbal, întotdeauna ai de ales între a merge mai departe și a rămâne în trecut. În cazul nostru, aveam nevoie de un stadion nou pentru a concura cu celelalte cluburi. În acel moment, regulile s-au schimbat. Ne-am dorit să creăm aceeași atmosferă ca pe Highbury, însă ne-am lăsat sufletul acolo. Începând de atunci, n-a mai fost la fel. Nu am mai găsit aceeași atmosferă. Pentru mine, Highbury reprezintă dragoste. Dragostea față de perioada petrecută acolo, față de atitudinea excepțională a suporterilor și față de meciurile fantastice pe care le-am urmărit de pe bancă. Highbury va rămâne un loc special în inima mea. Acolo, fanii se aflau foarte aproape de teren. Când executai un corner puteai să dai mâna cu ei. Simțeam că suntem împreună pe teren. Mi-a lipsit acea relație de apropiere, pe care astăzi o regăsești la Liverpool. | Arsene Wenger
Premier League
Blestemul numărului "9", la Chelsea. Lukaku, ultimul de pe o listă lungă de eșecuri
30/06/2022 LA 09:21

Highbury, locul unde Arsenal a fost invincibilă

Highbury era considerat unul dintre cele mai vulcanice stadioane din Anglia, unde orice echipă întâmpina probleme din cauza atmosferei create de fanii "tunari".
Vechea arenă din Londra a găzduit marile performanțe ale lui Wenger pe banca lui Arsenal. Trei titluri de campioană a Angliei au câștigat "tunarii" pe Highbury, dintre care ultimul a intrat în istoria fotbalului. În sezonul 2003/2004, Arsenal a devenit campioană în Premier League fără să piardă vreun meci. Grație acestei performanței uriașe, "tunarii" au fost supranumiți "Invincibilii".
Odată cu mutarea pe Emirates, lucrurile n-au mai fost la fel de strălucite pentru Arsenal. Pe noul stadion, "tunarii" au mai câștigat doar 3 Cupe ale Angliei, în timp ce titlul a devenit doar o amintire veche.
Unai Emery a fost numit pe banca lui Arsenal, după plecarea lui Wenger. "Tunarii" n-au impresionat sub comanda spaniolului, cea mai mare performanță fiind finala Europa League din sezonul precedent, pierdută împotriva lui Chelsea. Emery a fost demis toamna trecuă, iar în locul său a fost adus Mikel Arteta. Înainte de întreruperea sezonului actual din cauza pandemiei, Arsenal se afla pe locul 9 în Premier League, la 8 puncte depărtare de locurile care asigură accesul în grupele Champions League.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Sadio Mane vs Darwin Nunez. Iese pe plus Liverpool? Plusuri și minusuri pentru cei doi
29/06/2022 LA 11:51
Premier League
Chelsea încearcă să dea o dublă lovitură: negociază pentru doi jucători de la City
28/06/2022 LA 06:52