Înainte de a rescrie istoria Champions League cu Real Madrid, Cristiano Ronaldo a fost unul dintre cei mai mari jucători din Premier League, în tricoul lui Manchester United, formaţie alături de care a şi câştigat Liga Campionilor.
Cariera întreagă a golgheterului all-time din cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume ar fi putut să ia o altă turnură, dacă nu ar fi ajuns pe Old Trafford. CR7 a avut ocazia să scrie istorie pentru "tunarii" de la Arsenal, iar mutarea a fost ca şi făcută.
În 2003, pe vremea când lusitanul avea 18 ani, Arsenal bătuse palma cu Sporting, iar clubul londonez chiar comandase tricoul cu numele lusitanului. Dezvăluirile au fost făcute chiar de Arsene Wenger, cel mai influent tehnician din istoria grupării care evoluează acum pe Emirates.
Premier League
Un fost mare fotbalist, dezvăluiri inedite despre Ronaldo: "Ne era rușine să încercăm ce făcea el"
IERI LA 12:06
"Nu ştiu dacă e doar un jucător pe care regret că nu l-am transferat, cred că sunt 50! Pe de altă parte, dacă stau să mă gândesc, cel mai mult am regretat că Ronaldo a ajuns la United. Aveam un acord cu Sporting, dar United l-a luat pe Carlos Queiroy asistent şi acest lucru a contat decisiv. Dar noi bătusem palma cu clubul. Arsenal îi crease deja şi tricoul, eu am luat masa cu el şi mama sa la bufetul de la stadion. Dar istoria fiecărui club mare e marcat şi de astfel de episoade, se întâmplă", a dezvăluit Wenger în The Guardian.

Wenger, despre dorinţa lui Arsenal de a-l transfera pe Messi

Un alt subiect abordat de tehnicianul francez a fost cel legat de oferta lui Arsenal pentru Messi. În acelaşi an, 2003, înainte ca argentinianul să debuteze pentru Barcelona, Wenger a încercat să îl aducă pe argentinian, la "pachet" cu Pique şi Fabregas. Conducerea blaugrana nici nu a vrut să audă de cedarea sud-americanului, toţi fiind convinşi că acesta urmează să fie o parte importantă din istoria clubului. În schimb, mijlocaşul spaniol a ajuns la Londra, unde a evoluat fantastic, în perioada 2003-2011.
"În momentul în care l-am luat pe Cesc, eram interesaţi şi de Messi şi Pique. Am încercat să îi aducem pe toţi trei, dar, după cum ştiţi, nu am reuşit. Totuşi, am reuşit să îl luăm pe Fabregas, care s-a dovedit un fotbalist excepţional. Un adevărat creier pentru orice echipă, un fotbalist cu multă calitate", a mai spus Wenger.
Wenger a condus-o pe Arsenal timp de 22 de ani, reuşind să cucerească trei titluri, unul fără a pierde vreo partidă tot sezonul. "Tunarii" au cucerit, cu francezul la timponă, 7 Cupe ale Angliei şi au jucat o finală de Champions League (2005-2006, pierdută cu 2-1 în faţa Barcelonei).

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.

Premier League
5 variante pentru Ronaldo dacă decide să plece de la Manchester United! Unde ar putea ajunge
20/01/2022 LA 05:17
Premier League
Condiția pusă de Cristiano Ronaldo pentru a rămâne la Manchester United și sezonul viitor
19/01/2022 LA 11:40