Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wenger, extrem de sincer! Starul pe care regretă cel mai mult că nu l-a adus la Arsenal

Cosmin Cioboata

Actualizat 30/10/2020 la 19:53 GMT+2

Arsene Wenger a dezvăluit că regretă că nu l-a adus pe Nicolas Anelka înapoi la Arsenal în 2008, pe vremea când fostul internațional francez evolua la Bolton.

Arsene Wenger, legendarul manager al lui Arsenal

Credit imagine: SID

Wenger a făcut istorie pe banca lui Arsenal, reușind să cucerească 17 trofee în cei 22 de ani petrecuți pe Emirates. Legendarul manager a lucrat cu jucători extraordinari de-a lungul timpului, printre care se numără și Anelka, care a evoluat la Arsenal în perioada 1997-1999.
Venit de la PSG, francezul era considerat un atacant de mare viitor și a demonstrat din plin acest lucru în tricoul lui Arsenal. Anelka a marcat 26 de goluri în 82 de apariții pentru "tunari", reușind să câștige 3 trofee: titlul în Premier League, Cupa Angliei și Supercupa Angliei, toate în 1998.
În ciuda formei sale fantastice arătate sub comanda lui Wenger, aventura lui Anelka pe Emirates s-a încheiat după numai 2 ani, când a fost cumpărat de Real Madrid, în schimbul a 35 milioane de euro - o sumă impresionantă la vremea respectivă.
Anelka n-a reușit să se impună și pe Santiago Bernabeu, unde s-a lovit de multe obstacole, cele mai multe în afara terenului. La Real, Anelka a înscris 7 goluri în 33 de meciuri. Francezul a rezistat un singur sezon la formația madrilenă, revenind apoi la PSG.
Până la finalul carierei, Anelka avea să mai joace la 5 echipe din Anglia, însă nu la Arsenal. Mai întâi la Liverpool, sub formă de împrumut, apoi la Manchester City, Bolton, Chelsea și West Brom. Așadar, starul francez nu a mai găsit vreodată drumul înapoi pe Emirates.

Wenger regretă că nu l-a adus pe Anelka înapoi la Arsenal

Într-un interviu oferit recent, Arsene Wenger a dezvăluit că a avut ocazia să-l transfere din nou pe Anelka în 2008, pe vremea când atacantul se afla la Bolton. În cele din urmă, managerul "tunarilor" nu l-a mai contactat pe Anelka, iar acum regretă acea decizie.
"Poate a fost o decizie greșită! Anelka își dorea să revină la Arsenal. Poate am comis o greșeală. Dar am vrut să le arăt tuturor că dacă pleci de la Arsenal nu mai există cale de întoarcere. În acest fel, mă gândeam că jucătorii vor ezita să părăsească echipa. Nu le-am oferit vreodată sentimentul că e ok să plece la altă echipă, iar dacă nu se impun acolo, pot să revină la Arsenal.
Din acest motiv am ales să nu-l aduc înapoi pe Anelka, dar poate că ar fi trebuit să fac asta. Nicolas a înscris în jur de 125 de goluri în Premier League, deci cred că ne-ar fi putut ajuta.", a spus Arsene Wenger, în cadrul podcastului "The Tuesday Club".
Anelka și-a agățat ghetele în cui în 2015, după o carieră impresionantă, cu multe echipe trecute în CV și multe trofee cucerite. Per total, atacantul a câștigat 14 trofee, alături de Arsenal, Real Madrid, PSG, Fenerbahce, Chelsea, Juventus și la naționala Franței (mare + de tineret).
Anelka și-a trecut în palmares inclusiv o Ligă a Campionilor (cu Real Madrid), 2 titluri în Premier League (cu Arsenal și Chelsea), un titlu în Serie A (cu Juventus) și un Campionat European, în 2000.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League, program etapa 7
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo