Articol scris de Valentin Nicola
Liverpool a excelat în partida de aseară, iar jocul formației lui Jurgen Klopp începe să prindă viață după perioada slabă pe care a traversat-o. Thiago a reușit 93 de pase din cele 700 pe care “cormoranii” le-au efectuat cu succes împotriva adversarilor din Londra, cifre care descriu dominarea constantă pe care Liverpool a exercitat-o. Mai mult decât atât, la faza golului 2, după execuția lui Bowen din corner, pe filiera Robertson – Trent – Shaquiri – Salah s-a înregistrat un record de 15 secunde pentru a marca, cel mai bun timp de contraatac înregistrat în Premier League de când Jurgen Klopp este la Liverpool.
West Ham a afișat un fotbal modest, cu o soluție mediană simplă formatădin Soucek și Rice, de altfel jucători buni împotriva altor echipe dar nu și când au în față o ofensivă variată care dispune de soluții multiple.
Premier League
Cavani vrea să plece de la Manchester United la vară! Viitoarea destinație a uruguayanului
ACUM 7 ORE

Jocul între linii, cheia succesului pentru Liverpool

Primul gol marcat de Salah vine după introducerea în teren a tânărului Curtis Jones, care se pătrunde ideal între liniile celor de la West Ham. Ogbonna acționează prudent preferând să protejeze spațiul de care este responsabil, dar în momentul în care acționează decisiv este depășit de pasa filtrantă iar Salah, într-un moment de rafinament tehnic, plasează mingea imparabil în poarta lui Fabianski.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2982871.png
Jocul inteligent între linii propus de Liverpool își atinge scopul. Inspirat și precis în schimbarea lui Milner de pe teren, tehnicianul german a dat dovadă că este din nou în formă” când vine vorba de modificări, atât Jones cât și sistemul 4-3-1-2 au funcționat împotriva lui West Ham. La faza golului 3, se repetă scenariul iar cormoranii” exploatează din nou spațiul dintre închizători și fundași din sistemul implementat de David Moyes.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2982872.png
Firmino acționează ca jucător de conexiune la această fază, totodată atacând spațiul intermediar deschis după ce unul dintre pivoți este depășit printr-o combinație rapidă cu Ox. Ajuns în zona din spatele apărării brazilianul îi pasează lui Wijnaldum care îndeplinește o simplă formalitate.
https://i.eurosport.com/2021/02/01/2982873.png
Liverpool este în revenire de formă exact înainte de cea mai grea parte a sezonului. Ajunși din nou pe podiumul din Premier League campionii en-titre beneficiază de o ofensivă puternică care știe să facă tranziția spre poarta adversă, întrebarea rămâne dacă la primul test cu adevărat important, meciul cu Manchester City, organizarea defensivă va putea să facă față unui adversar extrem de redutabil.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Tuchel, pus sub presiune de un fost manager la Chelsea: "Nu văd o echipă mai bună în Premier League"
ACUM 13 ORE
Premier League
Jose Mourinho, ironie fină la adresa criticilor, după ce Tottenham a atins o bornă impresionantă
ACUM 16 ORE