Articol scris de Romeo Ene
Jesse Lingard face un sezon extraordinar în tricoul lui West Ham. Împrumutat de Manchester United, jucătorul s-a bucurat de o renaştere incredibilă de la sosirea la West Ham în luna ianuarie. El a marcat 9 goluri şi a oferit 3 assist-uri în doar 13 apariţii.
Totuşi, este greu de crezut că West Ham va reuşi să-l transfere defnitiv, ţinând cont de pretenţiile salariale ridicate ale lui Lingard.
Premier League
Un număr impresionant de jucători vor să plece de la United! Fără ce vedete pot rămâne 'diavolii'
06/01/2022 LA 08:50

Lingard, sezon nesperat de bun

Fotbalistul de 28 de ani nu jucase niciun minut în Premier League în acest sezon înainte de trecerea în tricoul ’’ciocănarilor’’, dar de atunci și-a recâștigat locul în echipa naţioanlă a Angliei după o absență de aproape doi ani şi ar putea evolua la Campionatul European ce se va disputa în această vară. Revenirea de formă a lui Lingard a ajutat-o, de asemenea, pe West Ham să fie implicată în lupta pentru ocuparea unui loc de Liga Campionilor, iar clubul îşi doreşte cu ardoare să-l transfere definitiv, deși dailymail precizează că detaliile financiare ar putea ’’bloca’’ un asemenea transfer, West Ham neputând să-i susţină salariul jucătorului împrumutat de la Manchester United.
Se vehiculează faptul că Lingard dorește să obțină un contract pe patru ani care depășește 100.000 de lire sterline pe săptămână, cifre la care West Ham nu este capabilă să se angajeze, având în vedere situaţia lor financiară actuală, ’’ciocănarii’’ înregistrând pierderi-record de 65 de milioane de lire sterline în acest sezon, iar această sumă va creşte pe fondul pandemiei și absenței continue a fanilor din tribune.
Clubul dorește să primească ’’înţelegere” din partea guvernului cu privire la revenirea fanilor pe stadioane în sezonul viitor, înainte de a începe negocierile cu jucătorul, deși situația lor nesigură ar putea conduce la interesul din partea unor formaţii rivale, iar Lingard reprezintă un jucător atrăgător pentru echipe precum Arsenal sau Leicester. Mijlocaşul va intra în ultimul an de contract cu United în această vară şi va reveni pe Old Trafford la finalul sezonului în cazul în care nu va ajunge la o înţelegere cu West Ham pentru a continua.
West Ham se află în prezent pe locul 5, cu 58 de puncte, la 5 puncte de locul 4, ocupat de Leicester, care trimite în UEFA Champions League în stagiunea viitoare.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
LIVE-BLOG transferuri 2022 | Luis Suarez se pregătește să își facă bagajele la Atletico
31/12/2021 LA 13:09
Premier League
West Ham, ofertă pentru Hazard! Real Madrid, nemulțumită de suma oferită
10/12/2021 LA 11:14