De Bruyne a fost desemnat jucătorul sezonului în Premier League, în ciuda faptului că Liverpool a câștigat autoritar titlul de campioană.
Mijlocașul lui City a terminat sezonul cu 20 de pase de gol. Este un record egalat. În sezonul 2002-2003, Thierry Henry a reușit același număr de assisturi pentru Arsenal. De Bruyne a reușit, de asemenea, 13 goluri, record pentru cariera sa din Premier League.
Aceste performanțe au contribuit, fără îndoială, la formarea părerii lui Xavi, care îl vede pe jucătorul lui Guardiola drept cel mai bun mijlocaș al lumii.
Premier League
Guardiola încearcă cel mai scump transfer din istoria Premier League: 150 de milioane de euro
15/01/2022 LA 10:58
"Kevin de Bruyne, de la Manchester City, mi se pare la un alt nivel decât toți ceilalți. Este capabil să facă oricând diferența, e fără îndoială cel mai bun mijlocaș din lume. Și, un alt mare avantaj pentru el, e încă tânăr", a spus Xavi într-un interviu pentru Qatar Airways.
Mijlocașul lui City nu a fost singurul jucător din Premier League despre care fosta mare legendă a Barcelonei a vorbit la superlativ. Van Dijk, care a fost foarte aproape să obțină Balonul de Aur acum doi ani, l-a impresionat și el pe fostul mare mijlocaș: "Are abilități de leadership, e puternic fizic și mental și are un nivel tehnic excelent pentru un fundaș cu un asemenea gabarit".

Mbappe, cel mai bun tânăr jucător în viziunea lui Xavi

Xavi îi urmărește și pe fotbaliștii tineri, care reprezintă viitorul, iar din acest punct de vedere fotbalul mondial nu duce lipsă de jucători extrem de interesanți.
Haaland și Jadon Sancho au strălucit în ultimul an și jumătate, dar Xavi rămâne fanul lui Kylian Mbappe, care este de peste trei ani la cel mai înalt nivel. La 21 de ani, vârful francez e deja campion mondial și tocmai ce a jucat, acum mai puțin de două săptămâni, finală de Champions League.
"Capacitatea sa fizică e incredibilă. Din punt de vedere tehnic este foarte bun și, să nu uităm, are doar 21 de ani. Este jucătorul perfect și e ideal pentru a face diferența în orice meci", a spus Xavi despre Mbappe.
Premier League
Manchester City – Chelsea | Poate Tuchel să îi încurce, din nou, pe „cetățeni”?
15/01/2022 LA 04:50
Premier League
O mare agenție de pariuri îi plătește deja pe cei care au mizat că City ia titlul. Reacția lui Pep
02/01/2022 LA 15:04