Yaya Toure a jucat 8 ani la Manchester City (2010-2018), dar a plecat dezamăgit de pe Etihad, ca urmare a relației mai puțin bune cu Pep Guardiola.
Într-un interviu acordat pentru France Footbal după plecarea de la echipă, ivorianul l-a atacat pe antrenorul iberic, insinuând că acesta are o problemă cu jucătorii africani și că a forțat îndepărtarea sa de la club.
"Am impresia că Pep, fără recunoaștere sau respect, a făcut totul pentru a-mi strica ultimul sezon. A fost crud cu mine. Chiar crezi că ar fi procedat așa cu Andres Iniesta? Am ajuns la punctul în care m-am întrebat dacă a fost din cauza culorii mele. Nu sunt primul, și alți jucători de la Barca și-au pus această întrebare.
Premier League
Guardiola, răspuns superb pentru Klopp, după ce germanul l-a felicitat pentru câștigarea titlului
ACUM 6 MINUTE
El (n.r. Guardiola) insistă că nu are probleme cu jucătorii negri pentru că este prea inteligent pentru a fi prins. Dar când îți dai seama că are probleme cu africani, oriunde merge, îmi pun întrebări. El nu va recunoaște niciodată. Dar în ziua în care va conduce o echipă în care vom găsi cinci africani, care nu sunt naturalizați, promit că îi voi trimite un tort.", spunea Yaya Toure în 2018.
Răspunsul lui Guardiola a venit imediat și a fost foarte ferm: "Este o minciună și el știe asta. Am fost împreună timp de doi ani și el o spune acum. Nu mi-a spus-o niciodată în față."
https://i.eurosport.com/2018/06/10/2352483.jpg

Yaya Toure: "Acel interviu a fost marea mea greșeală"

La trei ani după ce a părăsit echipa din Premier League, Yaya Toure (37 de ani), care a jucat ultima oară la clubul chinez Qingdao Huanghai, și-a cerut scuze pentru acțiunile sale, recunoscând că a greșit, dar menționând că vorbele i-au fost răstălmăcite.
"Acel interviu a fost marea mea greșeală. Vorbele mi-au fost răsucite. Am fost conștient că unii angajați ai clubului nu au fot mulțumiți. Am trimis prin e-mail o scrisoare pentru a încerca să comunic cu niște oameni importanți de acolo pentru a-mi cere scuze și să spun că am fost indecent față de club, dar nu am primit niciun feedback.
Vreau pace. Nu vreau ca această situație să persiste. Pentru dragostea fanilor, pentru dragostea clubului, lucrurile trebuie să reintre pe făgașul normal.", a spus Yaya Toure pentru Daily Mail.
În ciuda faptului că fostul mijlocaș și-a cerut scuze, Guardiola nu a oferit nicio reacție, cel mai probabil fiind în continuare supărat pe fostul său jucător.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Klopp l-a felicitat personal pe Guardiola pentru câștigarea titlului! Ce i-a transmis germanul
ACUM 3 ORE
Fotbal
UEFA a anunța brigada din finala Champions League! Centralul, un "prieten vechi" al lui Guardiola
ACUM 5 ORE