La ora actuală, Wilfried Zaha poartă eticheta de jucător de bază la Crystal Palace. Atacantul de 28 de ani continuă să impresioneze prin viteza, forța și agilitatea sa din teren. Internaționalul ivorian a înscris 9 goluri în sezonul actual din Premier League, fiind cel mai bun marcator al trupei lui Roy Hodgson.
Chiar dacă Zaha de descurcă excelent în prezent și a ajuns la un nivel fantastic, nu înseamnă că lucrurile au fost întotdeauna "lapte și miere" pentru el. Din contră, în perioada petrecută la Manchester United, ivorianul s-a luptat cu stări depresive deoarece se simțea nefolositor.

Zaha și-a amintit de "coșmarul" de la Manchester United: "Eram doar o umbră... ajunsesem să mănânc doar croissante la cină"

Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
IERI LA 12:20
Crescut la academia lui Crystal Palace, în sudul Londrei, Zaha s-a dezvoltat foarte repede, iar în 2013 a făcut un pas uriaș. Sau cel puțin, așa credea la momentul respectiv. Atacantul african a fost transferat la Manchester United în schimbul a 11,75 milioane de euro.
În ciuda speranțelor uriașe pe care și le-a pus în acea mutare, Zaha a ajuns să regrete decizia sa. David Moyes, managerul "diavolilor" din acea perioadă, l-a folosit pe ivorian în numai 4 meciuri, pentru un total de 167 de minute. Dintre acestea, numai 2 partide au fost în Premier League.
Brusc, starea de spirit a lui Zaha s-a schimbat la 180 de grade. Optimismul și entuziasmul au dispărut, iar în locul lor s-au instalat dezamăgirea și sentimentul de singurătate.
Într-un interviu oferit recent, atacantul de 28 de ani a vorbit despre aventura de tristă amintire de pe Old Trafford.
https://i.eurosport.com/2019/04/20/2569612.jpg

Zaha a bifat numai 4 apariții la Manchester United, sub comanda lui David Moyes

Zaha a mărturisit că nu a reușit să se adapteze nici la viața din Manchester, departe de casă, și nici la stilul lui David Moyes. Apogeul negativ a fost atins când ivorianul, cuprins de stări depresive, a ajuns să se uite la TV, complet lipsit de dorința de a juca fotbal, în timp ce mânca croissante la cină.
"Singurul lucru pe care l-aș face diferit ar fi să mă implic mai mult la club, alături de colegi și de ceilalți oameni. Am mai spus-o și în interviurile anterioare... ajunsesem să fiu doar o umbră a persoanei mele deoarece totul era nou pentru mine.
Am ajuns acolo cu gândul că totul va merge bine, dar m-am lovit de un manager care nu mă dorea. A cântărit mult și faptul că eram departe de casă. Am fost șocat, mă întrebam: 'Acum ce fac?'.
Nici în acele momente nu am mers la biroul managerului ca să-l întreb de ce nu joc... nu aveam încrederea necesară pentru a face astfel de lucruri. Așa că am acceptat și am sperat că își va schimba părerea. Doar speram. Dar acum nu mă mai bazez doar pe speranță. Îmi place să muncesc și să obțin rezultate. Acum sunt genul de persoană care știe cum să pună piciorul în prag. Am acumulat experiență, sunt mai mare și cred că acum m-aș fi adaptat mult mai bine la Manchester United.
Există un lucru la care oamenii nu se gândesc prea mult. Înainte să ajung la United, nu mai locuisem în alt loc decât în sudul Londrei. Apoi, brusc, m-am trezit cu presiunea de a juca pentru o echipă obișnuită cu trofeele. Acea presiune și faptul că eram departe de acasă au reprezentat o nebunie. Nu știam nici măcar să gătesc.
Problemele din afara terenului, combinate cu cele legate de fotbal, au complicat enorm situația. Când familia mea se întorcea la Londra, rămâneam singur cu gândurile mele. Mă aflam într-o situație total diferită și nu jucam fotbal, așa că lucrurile au devenit de 10 ori mai depresive. Ajunsesem să mă uit la TV și să mănânc doar croissante la cină", a povestit Wilfried Zaha, citat de Daily Mail.

Zaha și-a recăpătat forma la Crystal Palace, după experiența eșuată de la Manchester United

Zaha nu s-a impus la Manchester United nici după plecarea lui Moyes, în vara anului 2014. Ivorianul a fost mai mult împrumutat, la Cardiff și apoi, spre norocul său, chiar la Crystal Palace, echipa care l-a crescut.
În cele din urmă, atacantul african a revenit definitiv la Palace, în 2015. Acasă, în sudul Londrei, înconjurat de familie, prieteni, coechipieri și manageri care îl apreciază, și-a regăsit bucuria de a juca fotbal.
Iar asta se vede cu ochiul inclusiv în actualul sezon. Per total, Zaha a marcat 66 de goluri și a oferit 72 de assist-uri în tricoul lui Crystal Palace, în 382 de apariții.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
https://i.eurosport.com/2021/02/19/2998270.jpg
Premier League
Real Madrid, în corzi! Marea țintă a lui Perez, după ratarea lui Mbappe, a ales Liverpool
IERI LA 07:04
Premier League
Jurgen Klopp, reacție de mare clasă, după ce City a devenit campioană cu o remontada istorică
22/05/2022 LA 21:00