Pare că au trecut zeci de ani, deși este vorba doar de șapte. Poate și din cauza lipsei succesului după plecarea scoțianului. Pentru fanii lui United care s-au bucurat de triumf după triumf cu Sir Alex la cârmă, cei care și-au petrecut anii copilăriei, adolescenței sau tinereții cu scoțianul roșcovan pe bancă mereu, a fost ca o trezire la realitate plecarea sa. Și-au dat seama ce înseamnă să susții o echipă care nu câștigă 13 trofee în 20 de ani, o echipă care uneori nici nu termină în primele trei din Premier League.
Joe Ganley povestește pentru site-ul oficial al lui Manchester United cum a trăt ziua retragerii lui Sir Alex chiar pe Old Trafford.
”Într-un mod ciudat, priveam cu entuziasm ziua. Pentru că Sir Alex era genial și dorința sa de a câștiga contagioasă, mulți fani United cu siguranță luau de-a gata faptul că o să avem mereu succes. Incertitudinea care urma după Sir Alex era frumoasă, era ceva nou. Îți aducea adrenalina de care aveai nevoie.
Premier League
OFICIAL - James Rodriguez, adio Everton! Transfer total neașteptat pentru fostul star al lui Real
IERI LA 10:50
https://i.eurosport.com/2018/07/26/2379393.jpg
Dar ziua meciului acela cu Swansea a fost pură emoție. Cerul era înorat, umiditatea ridicată. Am ajuns la timp pe Old Trafford pentru a-l vedea pe Sir Alex cum primește garda de onoare. Bărbatu de lângă mine a început să plâng pe măsură ce Sir Alex pășea pe gazonul de pe Old Trafford. Abia m-am controlat și eu.

Slideshow

Șapte ani de la retragerea legendarului Sir Alex Ferguson

6 imagini

Meciul nu a fost unul memorabil. Îmi aduc aminte că Paul Scholes (și el la ultima sa apariție pentru club) încerca mereu să avanseze, era clar că își dorea încă un gol. Dar până la golul victoriei al lui Rio Ferdinand din finalul meciului, fotbalul era actorul secundar. Era o atmosferă neobișnuită. De sărbătoare dar și de incertitudine. Totul a devenit cu adevărat trist când Sir Alex a luat microfonul după meci.”, își amintește el, emoționat.
”A fost cea mai frumoasă experiență din viața mea. Aș vrea să vă amintec că am avut parte și de momente grele aici iar clubul, staff-ul, jucătorii au fost alături de mine. Este datoria voastră să fiți acum alături de noul manager. Acest lucru este important”, a spus Ferguson atunci.
Chiar dacă Manchester United nu a avut mari succese în ultimii ani, vorbele lui Sir Alex au contat. Cu bune și cu rele, pentru cea mai mare parte, fanii lui United au acordat timp și au avut răbdarea cu viitorii manageri, în același timp, conștienți fiind că nu va mai fi nimeni ca Ferguson.
https://i.eurosport.com/2020/05/11/2817422.jpg
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Dezastru pentru Rafa Benitez: mai mult de jumătate dintre titularii lui Everton sunt accidentați
IERI LA 07:16
Premier League
Nici Van Dijk, nici Ruben Dias. Rio Ferdinand a numit cel mai bun fundaș central din Premier League
21/09/2021 LA 06:38