Update: Daily Mail anunță că la videoconferința de astăzi nu s-a pus în discuție încheierea sezonului înainte de data de 30 iunie astfel încât să se evite disputele contractuale.
Un lucru care rămâne valabil și după discuția de astăzi este faptul că se dorește ca sezonul 2019/2020 să fie dus până la capăt din considerente financiare. Cluburile sunt resemnate cu faptul că meciurile se vor disputa fără spectatori pentru o perioadă. Purtătorul de cuvânt al Premier League a declarat:
Suntem conștienți de problemele create de COVID-19 și gândurile noastre sunt alături de cei afectați direct de către pandemie. La fel ca în cazul altor afaceri și industrii, Premier League și cluburile noastre lucrează pe baza unor scenarii complexe. Discutăm cu partenerii, inclusiv cu operatorii TV, și obiectivul nostru este să fim într-o poziție bună pentru a relua jocul când va fi în siguranță și vom avea parte de sprijinul Guvernului.
Sporturi cu Motor
Spectacolul se mută la Silverstone! The Race All-Star este astăzi pe Eurosport.ro
17/04/2020 LA 06:31
Sănătatea și bunăstarea jucătorilor, antrneorilor, managerilor, staff-ului și suporterilor reprezintă prioritatea noastră și campionatul va reporni doar când îndrumarea medicală va permite
Întâlnirea de astăzi a oferit o nouă oportunitate de a discuta diferite modele de calendar. Rămâne obiectivul nostru să încheiem sezonul 2019/2020 dar în acest moment toate datele sunt speculative cât timp impactul COVID-19 este în dezvoltare. Ca răspuns la pandemie, Premier League, cluburile și jucătorii au oferit un sprijin vital către comunități și NHS și vor continua să o facă și după ce fotbalul va reveni
-------------------
Astăzi se decide soarta Premier League, anunță Sky Sports. La întâlnirea de astăzi a cluburilor din prima ligă se va discuta modul prin care sezonul 2019/2020 va fi finalizat. Varianta preferată de către Premier League rămâne ca cele 92 de partide rămase de disputat să aibă loc când va fi sigur ca acest lucru să se întâmple.
O problemă legată de calendarul pentru restul sezonului este dată de faptul că mai multe cluburi doresc ca toate meciurile să aibă loc până pe 30 iunie, lucru care pare imposibil în acest moment. Cluburile își doresc acest lucru pentru a putea planifica viitorul sezon și pentru a nu rămâne fără jucătorii cărora urmează să li se încheie contractele.
Videoconferința va începe la ora 12.30 și toate cele 20 de cluburi vor fi reprezentate de către oamenii din conducere.

De ce 30 iunie

Tot mai multe cluburi se tem că jucătorii împrumutați sau care se află la final de contract vor pleca din luna iulie, lucru care ar dăuna corectitudinii competiției, unele cluburi fiind mai afectate decât altele.
FIFA dorește ca jucătorii aflați la final de contract să își poată prelungi cu câteva săptămâni, până când sezonul va fi încheiat, însă jucătorii nu pot fi obligați să facă acest lucru și, în mod legal, pot alege să devină liber de contract.
Sky Sports scrie că astăzi nu va fi luată vreo decizie finală și nu va exista vreun vot deoarece se consideră că este prematur în condițiile în care nu este clar când Premier League va reveni.

Când va putea să revină Premier League

Fotbalul va reveni doar după ce Guvernul britanic va decide că jucătorii se pot antrena în siguranță și apoi vor putea juca. Joi a fost anunțată prelungirea stării de urgență pentru încă minim 3 săptămâni.
Când Premier League se va întoarce, meciurile se vor disputa fără spectatori. Există posibilitatea și ca partide să aibă loc pe Wembley.
Poziția oficială a cluburilor și a Premier League este ca sezonul să fie repornit și dus până la final. În mod neoficial, există cluburi care cred că sunt șanse ca sezonul să nu se mai încheie. Există temeri că nu se va mai putea juca fotbal în Marea Britanie până la data la care ar fi trebuit să înceapă sezonul următor.
La videoconferința de astăzi se va discuta și despre reduceri salariale ale jucătorilor sau amânarea plății unei părți din salariu până ce fotbalul va reveni.
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Klopp le cere fanilor lui Liverpool să îi facă o primire specială legendei Origi la ultimul său meci
ACUM 14 ORE
Premier League
Liverpool i-a fixat prețul lui Minamino. Două cluburi sunt deja interesate de starul "cormoranilor"
ACUM 17 ORE