Luni, 18 mai, cluburile din Premier League vor avea o ședință la care se va decide dacă planul pentru revenirea campionatului primește undă verde. Cluburile vor vota pentru reluarea antrenamentelor și aprobarea protocolului medical.
14 din cele 20 de cluburi trebuie să fie de acord pentru ca prima fază a reluării să fie demarată. Conform celor de la Telegraph, doar Watford și Chelsea mai aveau semne de întrebare cu privire la plan. Prima este pe locul 17, iar echipa lui Frank Lampard se află pe poziția a 4-a, fiind cluburile care au cel mai mult de pierdut dacă sezonul va continua.

Ziua decisivă

Premier League
Nottingham Forest, super-campioana uitată care bate la porțile Premier League
ACUM 6 ORE
Dacă votul va fi pozitiv, de marți vor putea fi reluate antrenamentele în grupuri de câte 5 jucători. Vor exista reguli de distanțare socială și diferite dispoziții stricte, precum faptul că jucătorii trebuie să vină direct echipați la baza de antrenament.
Guvernul britanic a susținut săptămâna trecută revenirea sportului, însă principalele obstacole au rămas interne, manageri și jucători exprimându-și public îngrijorarea cu privire la protocolul de siguranță.
Se anticipează o revenire în 3 pași. Primul ar urma să fie făcut de marți, faza a doua cu antrenamente în grupuri mari urmând să aibă loc la începutul lunii iunie, pentru ca apoi să se treacă la antrenamentele normale, cu contact.
Tot la întâlnirea de luni, cluburile vor primi noi informații din partea poliției și a comitetelor de siguranță cu privire la cererea de a disputa partidele pe terenurile proprii, și nu pe terenuri neutre cum a fost propus. Un vot în acest sens ar urma să aibă loc vineri.
Va exista și un raport legat de revenirea Bundesligii ce a reprezentat un succes din punct de vedere al organizării - nu au existat cazuri cu fani care să vină la stadioane deși nu le era permis să intre în arene.
Astfel, Premier League ar urma să se reia pe 19 iunie. Iată calendarul pentru Project Restart:
  • 18 mai - vot pentru demararea planului
  • 19 mai - jucătorii revin la antrenamente în grupuri de maxim 5 jucători
  • 25 mai - termenul limită al UEFA pentru planul de revenire a fotbalului
  • 1 iunie - data de la care Guvernul britanic permite disputarea partidelor cu porțile închise
  • 19 mai - Premier League revine cu primele meciuri
Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Premier League
Jurgen Klopp, peste Guardiola! Germanul a fost desemnat "Antrenorul anului" în Anglia
ACUM 9 ORE
Premier League
Liverpool şi Aston Villa, mutări "fulger"! Două transferuri confirmate, în Premier League
23/05/2022 LA 12:20