Gundogan este unul dintre jucătorii de top din Premier League și din lume, la ora actuală. Totuși, ascensiunea mijlocașului german n-a fost deloc ușoară. Pe când avea numai 8 ani, Gundogan a fost dat afară de Schalke, echipa din orașul său natal - Gelsenkirchen -, la care orice copil din zona respectivă visează să ajungă.
Gundogan a petrecut un singur an la academia lui Schalke, apoi "minerii" i-au trântit "ușa în nas", exact cum povestește starul lui Mancheste City pentru The Players Tribune.
"Aveam numai 8 ani când am realizat cât de crudă este această lume a fotbalului. Reușisem să ating visul pe care orice copil din Gelsenkirchen îl are. Acela de a juca la academia lui Schalke. Eram extrem de mândru. Doar faptul că purtam tricoul echipei era fantastic.", a povestit Ilkay Gundogan, pentru The Players Tribune.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11

Ziua în care Gundogan a fost dat afară de la Schalke: "Mi-au trântit ușa în nas!"

Visul frumos al lui Gundogan s-a năruit după un singur an petrecut la juniorii lui Schalke:
"Când sezonul s-a încheiat, Schalke m-a dat afară. Să vă spun cum m-am simțit... practic, mi-au trântit ușa în nas. Am suferit foarte mult."
După ce și-a încheiat scurta aventură la Schalke, Gundogan a mai jucat la juniorii lui Hebler, Buer și Bochum, înainte să debuteze în fotbalul profesionist.
La 3 ani după ce a fost dat afară de la Schalke, clubul l-a dorit înapoi la academie. Gundogan le-a răspuns însă cu aceeași monedă:
"Trei ani mai târziu, Schalke m-a dorit înapoi, dar le-am spus părinților că nu vreau să mă întorc."

Gundogan, ascensiune fantastică în lumea fotbalului

Ulterior, Gundogan a avut dureri la glezne și s-a temut chiar că nu va mai putea juca fotbal vreodată:
"Am început să am probleme la glezne. M-am dus la doctor, iar acesta mi-a spus să fac pauză de la fotbal timp de 6 luni. Abia puteam să merg, dar să mai joc fotbal... La momentul respectiv simțeam că visul meu se va sfârși.", a mai spus Gundogan.
Din fericire pentru el, Gundogan a trecut cu bine peste problemele din copilărie și a "explodat" în fotbalul mare. Mijlocașul a impresionat la Borussia Dortmund, iar în 2016 a fost cumpărat de Manchester City, în schimbul a 27 milioane de euro. Alături de "cetățeni", Gundogan a cucerit 9 trofee, printre care se numără 2 titluri în Premier League.
Gundogan a ajuns și într-o finală UEFA Champions League, în 2013, pe vremea când îmbrăca tricoul lui Dortmund. Germanul ar putea repeta performanța în actualul sezon. City s-a impus cu 2-1 pe terenul lui PSG în manșa tur a semifinalelor UCL și pornește cu prima șansă în returul de pe Etihad.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53
Premier League
Arsenal, transfer neaşteptat! Arteta e pe urmele unui fost mare atacant al lui Chelsea
15/01/2022 LA 15:24