Ilkay Gundogan a cunoscut o evoluție extraordinară în ultimii ani. Mijlocașul german a trecut pe la Nuremberg și Borussia Dortmund, iar în 2016 a ajuns la Manchester City. Internaționalul de 30 de ani a devenit o piesă de bază în formația lui Pep Guardiola, reușind să înscrie 12 goluri în actualul sezon din Premier League.
Recent, Gundogan a acceptat invitația site-ului The Players Tribune, unde sportivii vorbesc lucruri sensibile, mai puțin cunoscute de publicul larg. În interviul respectiv, mijlocașul lui City a dezvăluit că l-a enervat pe Jurgen Klopp, pe vremea când cei doi se aflau la Borussia Dortmund.
În cel de-al doilea său sezon la echipa din Bundesliga, Gundogan a ascuns o durere la coapsă până în ultima clipă, înaintea unui antrenament. Klopp avea o regulă, conform căreia orice jucător care avea probleme medicale trebuia să stea departe de teren pentru a nu accentua accidentarea.
Premier League
Cum a ajuns Chelsea, din candidată serioasă la titlu în Premier League, o echipă de nerecunoscut
IERI LA 09:56
https://i.eurosport.com/2021/04/27/3122003.jpg

Ziua în care Gundogan l-a scos din sărite pe Klopp: "A țipat la mine, apoi a trântit ușa în urma sa"

În ziua respectivă, Gundogan a strâns din dinți și i-a spus lui Klopp că vrea să iasă pe terenul de antrenament. Decizia mijlocașului l-a scos din sărite pe actualul manager al lui Liverpool, care i-a transmis "să facă ce naiba vrea" și "a trântit ușa în urma sa".
"Odată am reușit să-l enervez foarte rău pe Jurgen Klopp. Mă aflam în al doilea sezon la Dortmund. Ne mișcam greu în Bundesliga, dar aveam o șansă la calificarea în Champions League. Staff-ul avea o regulă: dacă te simțeai rău înaintea antrenamentului, trebuia să raportezi problema echipei medicale. În acel fel evitam accidentările, iar Jurgen știa că nu ești apt pentru antrenament.
Într-o dimineață m-am trezit și am simțit o durere la coapsă. Aveam o problemă musculară sau doar eram obosit? Nu puteam să-mi dau seama. Probabil că ar fi trebuit să-i scriu doctorului. Apoi mi-am spus: 'O să fie bine'.
La fel ca întotdeauna, am ajuns la baza de antrenament cu o oră înaintea sesiunii. Și doar ca să fiu sigur, l-am rugat pe medic să se uite la coapsa mea.", a povestit Gundogan, pentru The Players Tribune.
Staff-ul medical i-a transmis lui Gundogan că ar trebui să facă pauză de la antrenament, apoi l-a informat pe Klopp. Mijlocașul a insistat că va putea să încheie cu bine sesiunea și a refuzat sfaturile, spre disperarea lui Klopp:
"Jurgen a intrat în cameră și nu era deloc fericit. Încercam să găsesc o cale să scap, deși știam că am greșit. Jurgen spunea că nu ne permitem să riscăm, iar eu spuneam că pot să mă antrenez. Mi-a aruncat o privire și a țipat: 'Fă ce naiba vrei!'. Apoi a trântit ușa în urma lui."

Klopp l-a iertat repede pe Gundogan: "A venit și m-a luat în brațe... eram șocat!"

Cei doi s-au împăcat repede, chiar pe terenul de antrenament:
"O jumătate de oră mai târziu, mi-am pus ghetele și am ieșit pe teren. Jurgen a venit la mine. Mă așteptam să-mi predea o lecție, dar în schimb m-a îmbrățișat. Mi-a spus: 'Prietene, știi de ce eram așa furios? Pentru că țin la tine și nu vreau să te accidentezi'.
Eram șocat. Tocmai ne certasem, iar acum vorbea cu mine la fel cum un tată vorbește cu fiul său. Jurgen m-a învățat o lecție în acea zi: Întotdeauna încearcă să fii sincer. Atât cu tine, cât și cu ceilalți.", a încheiat Gundogan.
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11
Premier League
Se "trezeşte" Liverpool! Klopp e gata să plătească o sumă impresionantă pentru "Firmino al Franţei"
16/01/2022 LA 12:53