Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

VIRAL | Ziua în care Jurgen Klopp i-a predat o lecție de viață unui jucător de la Liverpool

Cosmin Cioboata

Actualizat 10/05/2021 la 14:53 GMT+3

Dejan Lovren a povestit o întâmplare interesantă care l-a avut în prim-plan pe Jurgen Klopp. În 2017, managerul lui Liverpool i-a predat o adevărată lecție de viață unui tânăr jucător. Gestul lui Klopp l-a impresionat pe Lovren, care a dezvăluit în premieră dialogul purtat de tehnicianul german cu elevul său.

Jürgen Klopp - FC Liverpool

Credit imagine: Getty Images

Jurgen Klopp este recunoscut pentru relația excelentă pe care o are cu jucătorii săi. Managerul german îndeplinește rolul de motivator, lider și uneori de profesor, cu fotbaliștii aflați la început de drum.
Dejan Lovren, plecat vara trecută de la Liverpool la Zenit, a povestit o întâmplare care i-a rămas întipărită în minte. Fundașul croat a dezvăluit dialogul purtat de Klopp cu un tânăr jucător care începuse cu stângul aventura sa la prima echipă.
Jucătorul respectiv, căruia Lovren nu i-a făcut public numele, s-a prezentat la un antrenament al lui Liverpool, din urmă cu 4 ani, cu o mașină de lux și un ceas scump, atitudine care nu i-a convenit deloc lui Jurgen Klopp.

Cum i-a oferit Jurgen Klopp o adevărată lecție de viață unui jucător de la Liverpool

Managerul "cormoranilor" a pus câteva întrebări în urma cărora puștiul a învățat o lecție:
"Vă voi spune o poveste. În 2017, la primul antrenament din presezon, un puști de 18 ani, căruia nu-i voi spune numele, a venit la baza de pregătire într-un Mercedes și cu un ceas Rolex, de aur, la încheietură. Conversația dintre el și Klopp a decurs cam așa:
  • Klopp: Cu ce mașină ai venit aici?
  • Jucătorul: Cu un Mercedes.
  • Klopp: Ce ceas porți la mână?
  • Jucătorul: Un Rolex.
  • Klopp: Câte meciuri ai jucat pentru prima echipă a lui Liverpool?
  • Jucătorul: Niciunul.
La final, jucătorul a realizat în ce situație se afla. A doua zi a venit la antrenament fără ceas, la volanul unei mașini modeste.", a povestit Dejan Lovren, într-un interviu oferit pentru site-ul oficial al lui Zenit.

Lovren: "În fotbalul modern nu mai există jucători care curăță ghetele"

Lovren a tras apoi un semnal de alarmă față de noua generație:
"Noua generație trebuie să asimileze lucrurile pe care jucătorii mai în vârstă le-au învățat odată cu experiența.
În fotbalul modern nu mai există tineri jucători care curăță ghetele și care cară sticlele de apă... acum există oameni speciali pentru aceste activități, iar eu nu cred că e ok. Tinerii jucători trebuie să învețe principiile fotbalului cât mai repede", a mai spus Lovren.
Dejan Lovren a jucat la Liverpool în perioada 2014-2020, timp în care a bifat 185 de apariții, a marcat 8 goluri și a cucerit 2 trofee extrem de prețioase: Premier League și UEFA Champions League.
Dejan Lovren pleacă de la Liverpool
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
FA
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo