City a meritat pe deplin victoria în partida de aseară, fotbalul lui Guardiola este unul inventiv, la nivelul așteptat de fanii echipei atunci când tehnicianul catalan a ales să semneze cu echipa de pe Etihad. Victoria contra celor de la Arsenal, a fost un previzibilă, însă, rolul lui De Bruyne în această partidă a depășit atribuțiile unui “9 fals” clasic.
Pe foaia de joc, Manchester City a aliniat un 4-3-3 care s-a transformat pe faza de construcție într-un 2-3-2-3 sau 2-2-5-1. De Bruyne a permis interilor, Gundogan și Bernardo să urce în ofensivă, moment în care belgianul s-a mutat în extremă sau a coborât (om de legătură) în sprijinul mijlocașilor, Fernandinho, Cancelo și Zinchenko, pentru a oferi opțiunea de pasă.
Schimbul de roluri în zona mediană a lui City, care a implicat și extremele, a derutat marcajul zonal al celor de Arsenal, iar golul lui Sterling a venit rapid, chiar în debutul meciului.
Cupa Mondială FIFA
Raheem Sterling se întoarce în Qatar, la timp pentru duelul cu Franța, din sferturile Cupei Mondiale
IERI LA 10:06
https://i.eurosport.com/2021/02/22/3000091.png
În cele 60 de minute petrecute pe teren, De Bruyne a creat 3 șanse de gol, mai mult decât oricare alt jucător de pe teren. Libertatea interilor de a avansa a fost crescută de prezența belgianului pe teren, echipa reușind să aducă până la 6 oameni în compartimentul ofensiv, iar acel 1 “împins” din modulul 2-2-5-1 a fost ocupat, alternativ de oricare dintre extreme, interi sau De Bruyne.
https://i.eurosport.com/2021/02/22/3000088.png
Pe faza de construcție incipientă, de la portar, formația lui Guardiola se bazează mult pe poziționarea lui Cancelo și Zinchenko care acționează în rol de mijlocași centrali, dreapta / stânga, alături de Fernandinho.
https://i.eurosport.com/2021/02/22/3000089.png

Manchester City, echipa polivalentă

În momentul de față jucătorii lui City pot acoperi 3 poziții pe lângă postul de bază. Spre exemplu un atacant central clasic, poate fi blocat ușor de un marcaj advers riguros. De Bruyne, în meciul cu Arsenal, a fost, pe rând, atacant central, mijlocaș ofensiv, extremă și mijlocaș mixt. Polivalență și multi-funcționalitate, 2 criterii care vor domina fotbalul viitorului.
Manchester City se îndreaptă spre un nou titlu de campioană având cel mai elaborat și complex joc din Premier League. Jucătorii se sincronizează perfect iar sistemul de joc implementat le scoate în evidență calitățile. O conexiune care ține să amintească rolul unui antrenor în fotbal și cât de mult contează inspirația acestuia în construcția tacticii de joc pentru a asigura succesul unui club.

Premier League. Arsenal - Manchester City 0-1. Rezumatul meciului de pe Emirates

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
Belgia, OUT din grupe la Cupa Mondială! Maroc și Croația s-au calificat în optimi
01/12/2022 LA 17:01
Cupa Mondială FIFA
Tensiune în lotul Belgiei, după eșecul cu Maroc! De Bruyne, ținta unor săgeți din partea unul coleg
27/11/2022 LA 16:16