City a meritat pe deplin victoria în partida de aseară, fotbalul lui Guardiola este unul inventiv, la nivelul așteptat de fanii echipei atunci când tehnicianul catalan a ales să semneze cu echipa de pe Etihad. Victoria contra celor de la Arsenal, a fost un previzibilă, însă, rolul lui De Bruyne în această partidă a depășit atribuțiile unui “9 fals” clasic.
Pe foaia de joc, Manchester City a aliniat un 4-3-3 care s-a transformat pe faza de construcție într-un 2-3-2-3 sau 2-2-5-1. De Bruyne a permis interilor, Gundogan și Bernardo să urce în ofensivă, moment în care belgianul s-a mutat în extremă sau a coborât (om de legătură) în sprijinul mijlocașilor, Fernandinho, Cancelo și Zinchenko, pentru a oferi opțiunea de pasă.
Schimbul de roluri în zona mediană a lui City, care a implicat și extremele, a derutat marcajul zonal al celor de Arsenal, iar golul lui Sterling a venit rapid, chiar în debutul meciului.
Premier League
Un star al lui City, hotărât să plece de pe Etihad! Guardiola e vehement: îl lasă să plece doar aici
19/10/2021 LA 09:31
https://i.eurosport.com/2021/02/22/3000091.png
În cele 60 de minute petrecute pe teren, De Bruyne a creat 3 șanse de gol, mai mult decât oricare alt jucător de pe teren. Libertatea interilor de a avansa a fost crescută de prezența belgianului pe teren, echipa reușind să aducă până la 6 oameni în compartimentul ofensiv, iar acel 1 “împins” din modulul 2-2-5-1 a fost ocupat, alternativ de oricare dintre extreme, interi sau De Bruyne.
https://i.eurosport.com/2021/02/22/3000088.png
Pe faza de construcție incipientă, de la portar, formația lui Guardiola se bazează mult pe poziționarea lui Cancelo și Zinchenko care acționează în rol de mijlocași centrali, dreapta / stânga, alături de Fernandinho.
https://i.eurosport.com/2021/02/22/3000089.png

Manchester City, echipa polivalentă

În momentul de față jucătorii lui City pot acoperi 3 poziții pe lângă postul de bază. Spre exemplu un atacant central clasic, poate fi blocat ușor de un marcaj advers riguros. De Bruyne, în meciul cu Arsenal, a fost, pe rând, atacant central, mijlocaș ofensiv, extremă și mijlocaș mixt. Polivalență și multi-funcționalitate, 2 criterii care vor domina fotbalul viitorului.
Manchester City se îndreaptă spre un nou titlu de campioană având cel mai elaborat și complex joc din Premier League. Jucătorii se sincronizează perfect iar sistemul de joc implementat le scoate în evidență calitățile. O conexiune care ține să amintească rolul unui antrenor în fotbal și cât de mult contează inspirația acestuia în construcția tacticii de joc pentru a asigura succesul unui club.

Premier League. Arsenal - Manchester City 0-1. Rezumatul meciului de pe Emirates

Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Fotbal
CELE MAI IMPORTANTE EVENIMENTE ALE ETAPEI A 8-A DIN PREMIER LEAGUE
19/10/2021 LA 04:38
Premier League
Kevin de Bruyne nu are îndoieli în privința Balonului de Aur: "El merită să câștige"
18/10/2021 LA 14:55