Articol scris de Eduard Dimiean
Tottenham traversează o revenire de formă, a câștigat ultimele 5 meciuri în toate competițiile în care este angrenată, și a marcat câte 4 goluri în 3 dintre ele, o statistică care o ridică la statut de favorită înaintea duelului cu Arsenal. Totuși, Jose Mourinho se află în fața unei alegeri tactice pentru duelul cu Mikel Arteta, mai exact în modul în care va forma blocul de 3 jucători median și numele celui care va ocupa flancul drept al atacului. În cazul în care tehnicianul portughez va alege să utilizeze un sistem 4-2-3-1, în care Lucas sau Alli ocupă rolul “decarului” iar Gareth Bale extremă dreapta, Spurs va pune o presiune ofensivă considerabilă pe jucătorii “ezitanți” ai lui Arsenal.

Premier League | Tottenham - Arsenal 2-0. Rezumatul meciului

Bundesliga
Cristiano Ronaldo s-a lovit de primul refuz după despărțirea de United! Clubul care i-a închis ușa
IERI LA 13:32

Arsenal – Tottenham | Arteta caută revanșa

De cealaltă parte, Mikel Arteta se va afla și el în fața unei alegeri importante, postul fundașului dreapta, care se va fi expus permanent de schimbările de locuri produse în timpul meciului dintre Son , Kane și Bale. Soares, Chambers și Bellerin au șanse egale la titularizare în derby-ul londonez, însă, toți cu probleme atunci când trebuie să țină sub control jucători rapizi de atac care știu să exploateze spațiile libere expuse pe contraatac.

Arsenal-Tottenham | Ce înseamnă derbyul nordului Londrei pentru legendarii Ledley King și Ian Wright

Erorile individuale ale jucătorilor lui Arsenal, care deseori conduc spre gol primit, provin din flozofia de joc a lui Mikel Arteta, un tehnican care caută cât mai mult să atragă adversarul în adâncime pentru a descoperi spații de tranziție ofensivă. Acest aspect îl va obliga pe Mourinho să aleagă un stil de abordare al partidei mai puțin familiar bazat pe pressing avansat, dar având în vedere miza partidei, este posibil ca Jose să revină la un modul defensiv cu Ndombele, Sissoko și Hojberg la mijloc în timp ce perechea Son – Kane decisivă pe contraatac.
Derbyul de pe Emirates, Arsenal - Tottenham va fi de la ora 18.30 pe Eurosport 1.
https://i.eurosport.com/2021/03/10/3009329.jpg
Meciurile din Premier League de pe Eurosport vă sunt oferite de Superbet.
Premier League
John Terry îl sfătuiește pe Harry Kane să plece de la Tottenham! Ce motive invocă fostul fundaș
27/11/2022 LA 08:44
Cupa Mondială FIFA
Harry Kane, șocat de diferența de joc dintre meciul cu Iran și cel cu SUA! "Total în contrast"
25/11/2022 LA 21:50