Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Aston Villa – Leicester sau Gerrard vs. Rodgers | Când unul dintre mentori îți devine rival

Eurosport
DeEurosport

Publicat 05/12/2021 la 06:23 GMT+2

Una dintre confruntările zilei de duminică îi aduce față-n față pe Steven Gerrard și Brendan Rodgers. Primul, legenda lui Liverpool și văzut drept urmașul lui Jurgen Klopp ca manager, al doilea a fost ultimul antrenor pe care Stevie G l-a avut la Liverpool. Meciul de pe Villa Park va fi de la ora 18.30 pe Eurosport 1.

Liverpool manager Brendan Rodgers (right) with Steven Gerrard (left) (PA Photos)

Credit imagine: PA Photos

Articol scris de David Căileanu
Brendan Rodgers a fost antrenorul lui Liverpool în perioada 2012-2015, nord-irlandezul fiind foarte aproape să aducă un titlu pe Anfield în sezonul 2013-2014. Sezonul acela a fost unul de poveste pentru Gerrard și Liverpool, căpitanul era la timona corabiei și a clasamentului din Premier League, până în momentul când Gerrard a avut acel fatidic accident când alunecă în fața lui Demba Ba într-o partidă cu Chelsea. Liverpool a pierdut acel meci și șefia clasamentului în fața lui City care a câștigat tot până la finalul clasamentului.
Alt moment important al relației dintre cei 2 manageri au fost întâlnirile din Old Firm, derby-ul Scoției, amândoi cunoscând gustul victorie în acele meciuri crâncene. Mai mult decât atât, ambii au reușit să câștige titlul în Scoția de o manieră categorică.
picture

Villa - Brighton 2-0. Debut de vis pentru Steven Gerrard, în Premier League

Rodgers doar un mentor, Houllier și Benitez adevărații profesori
Din punct de vedere al așezării echipei în teren, Gerrard nu împărtășește același stil de joc cu managerul nord-irlandez. Englezul a folosit atât la Rangers, cât și acum la Villa sistemul 4-3-3, în timp ce Rodgers este adeptul posesiei, fapt pentru care mereu caută să folosească un mijlocaș în plus față de echipa adversă. Antrenorul vulpilor folosește mai mereu formule de start cu 4 sau 5 mijlocași în teren.Altă diferență între cei 2 este tipul atacanților pe care îi preferă, Rodgers este adeptul atacanților rapizi, care sunt tăioși pe contraatac, iar Gerrard preferă tipul atacantului pivot, care pune în valoare extremele. Chiar dacă are un mare respect pentru Rodgers, Gerrard pare mai apropiat de stilul antrenorilor ce i-a avut înaintea nord-irlandezului.
picture

Rezumatul unui meci fabulos: Leicester – Manchester United 4-2 pentru "vulpile" lui Rodgers

Houllier și Benitez par a fi până în momentul de față, antrenorii după care Stevie G încearcă să-și modeleze propria lui carieră de tehnician, poate și din cauza sentimentelor pe care legenda cormoraniilor le împărtășește pentru cei 2. Antrenorul francez l-a numit căpitan pe Gerrard la Liverpool, iar sub Rafa Benitez, Stevie G și-a atins apogeul carierei, reușind să câștige și Liga Campionilor din 2005 după celebra finală cu A.C Milan.
Partida dintre Aston Villa și Leeds începe la ora 18:30 și este în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Program transmisiuni Premier League, etapa 15
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo